Jeremić: „Dijana Hrkalović je glavni eksponent organizovanog kriminala u vrhu srpske policije“

3.479

BEOGRAD – Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić optužio je državnu sekretarku MUP-a Dijanu Hrkalović da je „direktno, iz lokalne policijske stanice, komandovala specijalnom operacijom uterivanja straha u Lučanima i naređivala hapšenje opozicionih aktivista“.

Komentarišući incidente tokom jučerašnjih lokalnih izbora u opštini Lučani, Jeremić je rekao da je potpredsednik Izvršnog odbora Narodne stranke Lazar Đurović uhapšen „pod lažnom optužbom da je odgurnuo novinara, koji usput to i nije, jer je u pitanju direktor Turističke organizacije Pančeva Nikola Stojiljković“.

„Ova vlast je preterala sa agresivnim ponašanjem prema svim ljudima u Srbiji“, rekao je Jeremić za televiziju Naša i optužio Dijanu Hrkalović da je „glavni eksponent organizovanog kriminala u vrhu srpske policije“.

Govoreći o poslednjim protestima u Beogradu, lider Narodne stranke je ocenio da građani protestuju protiv „nenormalnog i naopakog sistema“ i pozvao ih na novo okupljanje u subotu, 22. decembra.

„Živimo u državi koja nema normalne medije, nema normalno pravosuđe, kao ni parlament i jedino mesto gde može da se čuje naš glas je ulica. Protestujemo jer želimo da živimo u normalnoj i uređenoj državi“, rekao je Jeremić i dodao da se „ovakva vrsta bahatosti i kriminala, zatvorenost medija, obračunavanje sa političkim protivnicima i običnim građanima nije događalo čak ni devedesetih“.

Komentarišući dešavanja na Kosovu i Metohiji, predsednik Narodne stranke je rekao da formiranje „takozvane vojske Kosova“ predstavlja kršenje rezolucije Saveta bezbednosti UN 1244.

„Vučić je nažalost za to dao saglasnost, na sastanku sa Hašimom Tačijem 4. novembra u Misiji EU pri Svetoj stolici u Rimu. Srpska lista, dakle SNS na Kosovu, ima mogućnost da obori kosovsku vladu, ali to očigledno ne žele da učine“, naveo je Jeremić i pozvao poslanike Srpske liste da ga „rušenjem Haradinajeve vlade“, demantuju.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...