Stravičan požar kod Prijepolja: Beba je zaplakala i počela je borba za život

364

Da se tromesečna Sofija noćas u gluvo doba nije probudila i zaplakala, verovatno bi Vinicka, selo udaljeno deset kilometara od Prijepolja danas oplakivalo tročlanu porodicu Malešić. Ovako, pukom srećom u poslednji čas izbegnuta je velika tragedija, koja je ipak za danak uzela tek renoviranu i opremljenu kuću mladog bračnog para, piše Blic.

Noćas oko pola jedan, priča za „Blic“ Mirko Malešić, glava porodice i vlasnik kuće, u trenucima dok se spremao za počinak nestalo je struje.

„Oko pola tri naša beba Helena je zaplakala. Supruga je u prvi mah čula samo plač i krenula ka njoj, a onda i čula kako nešto lomi u potrkovlju. Shvatila je da nešto gori. Probudila me je, onako u gaćama zgrabio sam bebu u naručje, nisam stigao ni da se obujem. Toliko smo bili preplašeni od tutnjave iz potkrovlja da nismo imali vremena ni da ponesemo najosnovije. Istrčali smo napolje i videli veliki plamen koji se diže sa našeg krova“, prepričava Malešić.

Mirko, Helena i Sofija imali su na sebi samo ono u čemu su zanoćili.

„Prvo što mi je prošlo kroz glavu u tim trenucima je da ćerku sa mraza sklonim na sigurno. Utrčao sam u kuću kroz oblak dima i uspeo da pronađem ključeve automobila. Ubacio sam Sofiju u automobil i odvezao je do prve kuće. U međuvremenu sam pozvao vatrogasce“, priča Mirko.

Dok je ekipa stigla iz Prijepolja vatreni stub se, nastavlja on, digao do 30 metara uvis. Devetorica vatrogasaca sa tri cisterne sprečili su da se vatra proširi na prizemni deo kuće u kojoj živi Mirkova strina, ali ne i sprat i potkrovlje koji su u vlasništvu porodice.

U Mirkovom delu kuće izgorelo je kompletno pokućstvo.

Razlog zbog kog je došlo do požara u kući u Vinickoj za sada je nepoznat, a u toku je uviđaj koji bi trebalo da pruži odgovor.

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...