Studenti u Kosovskoj Mitrovici humanitarnom akcijom protiv prištinskih mera

227

KOSOVSKA MITROVICA – Studenti Prištinskog univerziteta sa privremenim sedištem u Кosovskoj Mitrovici iskazali su danas protest zbog mera prištinskih vlasti humanitarnom akcijom pod nazivom „100 odsto taksi, 200 odsto život“.

Tačno u podne, u porodilištu Кliničko-bolničkog centra tog grada, grupa studenata podelila je 18 poklon-paketića koje su samostalno kupili i podelili najmlađimm sugrađanima.

„Ove poklon paketiće namenili smo tek rođenim bebama i njihovim majkama koje predstavljaju stub opstanka na ovim prostorima“, rekao je student Prirodno-matematičkog fakulteta Aleksandar Arsenijević.

Studentkinja Medicinskog fakulteta u Кosovskoj Mitrovici Danijela Vićentijević ocenila je da je to „mala, ali iskrena pomoć“, kao i da su svi građani ugroženi primenom uvoznih tarifa od 100 odsto na proizvode iz centralne Srbije, ali da ta mera najviše pogađa najmlađe i najstarije žitelje Kosova.

„Pokloni se sastoje od dve kupke, pampers pelena i vlažnih maramica koje smo sami, od svojih džeparaca kupili za ove mališane“, dodala je Vićentijević i najavila još humanitarnih akcija.

Jedna od retkih sredina sa pozitivnim prirodnim priraštajem Srba je severna Кosovska Mitrovica, a prema rečima načelnice Ginekološko-akušerskog odeljenja mitrovačke bolnice Milijane Milenković, broj novorođenih beba u ovoj godini iznosiće blizu 600, koliko je u proseku bilo i ranijih godina.

„Poslednjih nedelja imamo problema sa antibioticima, ali činimo sve i snalazimo se kako posao i pacijenti ne bi trpeli“, rekla je doktorka Milenković i zahvalila studentima koji su ih, kako je rekla, humanitarnom akcijom „posebno dirnuli i obradovali“.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...