Gradska vlast ne štedi na novogodišnjoj rasveti, ali za „opozicione“ opštine…

Većini opština budžet povećan 130 do 400 miliona dinara, a opštine Stari grad i Novi Beograd dobile samo osminu te sume

308

BEOGRAD – U novom budžetu za 2019. godinu Grad Beograd je predvideo sredstva za 17 opština, javlja N1, ali je pitanje da li će se taj novac ravnomerno sliti u opštinske kase.

U tabeli koju je predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić objavio na Tviteru vidi se da je gradska vlast napravila veliku razliku.

Iako je većini opština budžet povećan od 130 do 400 miliona dinara, opštine Stari grad i Novi Beograd su dobile samo osminu od te sume.

Gradska vlast ne štedi na novogodišnjoj rasveti, ali kada su u pitanju pojedini opštinski budžeti, nije široke ruke.

Iz pomenute tabele se vidi da su sve opštine kojima rukovodi Srpska napredna stranka dobile i do 400 miliona dinara, dok su opštine Stari grad i Novi Beograd dobile između četri i po i pet miliona dinara.

„Mislim da nijedan Novobeograđanin nije zaslužio da ga bilo ko na ovaj način dovodi u ovakvu situaciju samo zato što ja nisam sastavni deo neke vlasti“, navodi Aleksandar Šapić.

„Ovo je klasičan politički kriminal, gde kažnjavaju sve koji nemaju Srpsku naprednu stranku u vlasti“, kaže Marko Bastać, predsednik opštine Stari grad.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić za N1 kaže da budžet nikada nije bio veći i da je za opštine izdvojeno 12,9 milijardi dinara.

Na pitanje zbog čega su dve opštine dobile manje novca, Radojčić konstatuje da su svi dobili isto.

Detalji, po stavkama, biće poznati u petak, za kada je zakazana sednica Skupštine grada na čijem je dnevnom redu budžet za 2019. godinu.

Izvor N1
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...