Šabić otkrio šta će raditi nakon isteka mandata

346

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka ličnosti Rodoljub Šabić  osvrnuo se na prethodnih 14 godina na ovoj poziciji u oproštajnom intervjuu za Nedeljnik.

Kako je rekao, iako odlazi sa mesta Poverenika, penziju još uvek nije stekao, pa mora da radi.

Dakle, nakon prestanka mandata, prva stvar kojom ću morati da se pozabavim biće obezbeđivanje uslova za obavljanje privatnog pravničkog posla. A ako pod „bavljenjem politikom“ podrazumevate pravo, mislim i građansku dužnost da rečju, tekstom ili gestom pokažete da vam se ne sviđa to što neko krši Ustav ili zakone, ili što država ne reaguje na korupciju, toga se naravno neću odreći. Ali ne mislim da mi je za to potrebno osnivanje nove političke stranke, pokreta ili, kao što neki dan čuh, preuzimanje liderske uloge u opoziciji, kao što to „kompetentno“ kalkulišu „analitičari“ i „stručnjaci““, rekao je konstatovao je Rodoljub Šabić.

Prema njegovim rečima, ni sa jednom vladom nije bilo lako.

„Ali sa aktuelnom saradnja je svakako najlošija. Kad kažem aktuelnom, mislim na nekoliko vlada, na sve koje su se zasnivale na izbornim pobedama SNS-a od 2012. Dobio sam brojne ugledne i prestižne nagrade, ali kao najveću potvrdu nezavisnosti doživljavam činjenicu da ni od jedne vlasti u proteklih 14 godina nisam dobio nikakvo priznanje“, navodi Šabić.

Poverenik je naveo da nije njegovo da kandiduje „naslednika“.

„To pitanje nije lična stvar poverenika, već pitanje od opšteg značaja. Ono što mogu da ‘kandidujem’ – to su kriterijumi za izbor“, rekao je Šabić.

Izvor Nedeljnik
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...