Vesić izneo nove optužbe na račun Đilasa: Želi da „eliminiše“ ostale lidere opozicije

335

Član Predsedništva Srpske napredne stranke Goran Vesić kaže da proteste „‘Stop krvavim košuljama“ organizuje lider Saveza za Srbiju Dragan Ðilas kako bi “eliminisao“ ostale predstavnike opozicije i postao jedini opozicioni lider.

Vesić smatra da je suština u borbi za prevlast u samoj opoziciji i da Ðilas organizuje i plaća proteste i tako se bori da postane lider opozicije.

„Ðilas priča kako ih ne organizuje, a pred svake proteste šalje stotine hiljada sms poruka građanima i poziva ih da dođu. Svi znamo da on odlučuje o svemu, šta će se dešavati na protestima, gde će se ići, ko će i šta govoriti“, rekao je Vesić za TV Pink, reagujući na autorski tekst Dragana Ðilasa u jednom nedeljniku.

Vesić tvrdi da su Ðilasu potrebni protesti da bi “eliminisao“ ostale lidere opozicije.

„Ðilas se na ovaj način bori da pobedi Vuka Jeremića koji je napravio svoju stranku, za razliku od Ðilasa koji je lenj i nesposoban da napravi bilo šta“, rekao je Vesić.

Tabloidi plasirali da postoji sukob u vrhu Saveza za Srbiju, ovo je Đilasov odgovor!

Komentarišući Ðilasov autorski tekst, Vesić se zapitao da li lider Saveza za Srbiju misli da svi pate od amnezije.

Navodi da o fašizmu priča Ðilas koji je, kaže Vesić, Rome stavio u kontejnere i čije je obezbeđenje tuklo devojčicu ispred Skupštine grada.

Za Vesića je neprihvatljivo da o slobodi medija govori Ðilas koji je, kako kaže, kao gradonačelnik prodavao sekunde RTS i Studio B.

„Imao je oko 70 miliona evra prometa sa RTS i bio je suvlasnik novine što je i Verica Barać napisala u zvaničnom izveštaju Agencije za borbu protiv korupcije“, kazao je Vesić.

Dodao je da je Zoran Ðinđić kao premijer podneo krivičnu prijavu protiv Ðilasa jer se, tvrdi Vesić, lažno predstavljao po firmama.

„O zlu priča Ðilas koji je počeo sa svojim biznisom za vreme Miloševića, a odbio je da radi kampanju Otporu 1999. godine jer “to nije bilo za njega“ i zato što je mislio da tadašnja vlast nije bila tako loša“, ispričao je Vesić.

Osvrnuo se i na deo teksta u kojem Ðilas piše da je grešio kao gradonačelnik, ističući da Ðilasove “greške“ koštaju grad Beograd tri milijarde dinara.

Kazao je da je Ðilas u kampanji za prošle izbore u Beogradu, na kojima je doživeo fijasko, nudio besplatne vrtiće koji su, kaže Vesić, u Ðilasovo vreme bili duplo skuplji nego danas.

„Danas su vrtići 5.600 dinara, a kad je on bio gradonačelnik plaćalo se 9.500 dinara. Sad kaže to je bila greška, a ta greška košta tri milijarde dinara koje mi vraćamo roditeljima“, rekao je Vesić.

Upitan da li objekat u Pionirskom gradu, koji je bio je namenjen deci i omladini, a korišćen za program „Veliki brat“, Vesić je rekao da će taj objekat morati da se sruši.

„Taj objekat je uništen i to je još jedna šteta koju je Ðilas napravio, a to samo govori o njegovoj bahatosti. Sad to moramo da srušimo i da gradimo potpuno novi objekat za decu“, naveo je Vesić.

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...