Dodeljene nagrade Olimpijskog komiteta: Najbolji sportisti Srbije – Novak Đoković i Tijana Bošković

340

Prvi teniser sveta Novak Ðoković i najbolja odbojkašica sveta Tijana Bošković, na večerašnjoj svečanosti u Domu narodne Skupštine, proglašeni su za najbolje sportiste Srbije u 2018. godini, u tradicionalnom izboru Olimpijskog komiteta Srbije.

Ðoković, koji se u velikom stilu vratio na vrh ATP trofejima na Vimbldonu i US Openu, sedmi put je laureat OKS, dok je Boškovićevoj, posle titule prvaka sveta u Japanu sa reprezentacijom, gde je bila MVP takmičenja, ovo prvo priznanke, s tim da je lane dobila nagradu za najbolju mladu sportiskinju.

TANJUG/ TANJA VALIC

Najbolji ženski tim je odbojkaška selekcija Srbije, muški – basketaši Srbije koji su prvaci sveta, a tekvondiskinja Nadica Božanić najbolji mladi sportista posle juniorske titule šampiona sveta.

Nagrada za trenera godine otišla je u ruke selektora odbojkašica Zorana Terzića.

Posebna priznanja dobili su Ivana Španović (atletika), Jovana Preković (karate), Goran Obradović (trener Španovićeve), Roksanda Atanasov (trener Prekovićeve) i Marijan Vajda (trener Ðokovića).

TANJUG/ TANJA VALIC

Bivšoj trofejnoj reprezentativki Srbije u streljaštvu, Jasni Šekarić, dodeljena je nagrada „Olimpijsko srce“.

Kapetan Nevena Jovanović iz Bataljona vojne policije specijalne namene „Kobre“ dobitnica je nagrade za najbolju sportiskinju Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, koju je prvi put dodelio Olimpijski komitet Srbije.

Kapetan Nevena Jovanović prva dobitnica, TANJUG/ TANJA VALIC

Ministar odbrane Aleksandar Vulin uručio je to prestižno sportsko priznanje kapetanu Jovanović na večerašnjoj proslavi Dana Olimpijskog komiteta Srbije, u Domu Narodne skupštine u Beogradu, tokom koje su uručeni i trofeji najuspešnijim sportistima, timovima i treneru u 2018. godini.

Kapetan Nevena Jovanović istakla je veliko zadovoljstvo što je među najboljim sportistima Srbije, saopstilo je ministastvo.

„Sport je oduvek bio način života za mene. Zadovoljstvo je što sam u životu uspela da spojim svoje dve najveće ljubavi – sport i profesiju kojom se bavim“, izjavila je kapetan Jovanović i zahvalila Ministarstvu odbrane, Vojsci Srbije i Olimpijskom komitetu Srbije na ukazanom poverenju i časti.

Nevena Jovanović (30), rođena u Beloj Crkvi, u sportskoj karijeri takmičila se u atletici, orijentiringu, veslanju i nordijskom skijanju.

Za Vojsku Srbije takmiči se od 2007. godine i uspela je više od 100 puta da se popne na podijum kao jedna od tri prvoplasirane, kako u pojedinačnom tako i u ekipnom nadmetanju.

Kao najdraže uspehe u tekućoj godini izdvaja prvo mesto na Prvenstvu države u planinskom trčanju, prvo mesto na državnom prvenstvu u trčanju na stazi od 10 kilometara i drugo ekipno mesto na Svetskom prvenstvu u maratonu u Libanu.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...