Ministar Stefanović: Uhapšen osumnjičeni za paljenje kuće novinara Milana Jovanovića

811

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je uhapšen osumnjičeni za podmetanje požara u Grockoj I.N. (1977).

Uhapšen je nalogodavac i još dve osobe koje su odgovorne za paljenje kuće novinara Milana Jovanovića, potvrdio je Nebojša Stefanović.

Policija je privela A.M. (23), B.S.C. (35) I.N. (41), saopštio je ministar unutrašnjih poslova.

„I.N. je dao novac, a A.M je pozvao svoju prijateljicu B.S.C. da zapale kuću novinara Milana Jovanovića“, rekao je Stefanović na konferenciji za novinare.

„A.M. se zajedno sa prijateljicom B.S.C. odvezao do kuće novinara Jovanovića. A.M. je izašao iz vozila, razbio prozor ciglom i ubacio flašu sa benzinom. Nakon toga su pobegli“, rekao je Stefanović na konferenciji za novinare.

Kako je pojasnio, A.M. je nakon dva dana dobio novac za izvršeno delo.

Policija traga za drugim licima koji su učestvovali u ovom delu, dodao je ministar policije.

„Policija je pokazala da dobro radi svoj posao i da može da dođe do svakog ko na ovakav način ugrožava nečiju bezbednost – dodao je Stefanović.

On je pohvalio rad radnika u Grockoj koji su u potpunosti rasvetlili ovo krivično delo.

Uskoro opširnije…

Kuća i automobil novinara „Žig Info“ portala Milana Jovanovića, izgoreli su u podmetnutom požaru. Napadači su u tri časa ujutro razbili prozor i kroz njega ubacili molotovljev koktel. Nakon toga su pucali ispred vrata kako niko ne bi mogao da pobegne.

Sedamdesetogodišnji Jovanović i njegova supruga su pred vatrom pobegli kroz prozor sa druge strane kuće i zbog trovanja dimom su lekarsku pomoć potražili u Urgentnom centru.

Novinar Milan Jovanović: Stojim pred vama kao beskućnik, ali imam snagu jer ima nade (FOTO+ VIDEO)

Izvor Infobrif
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...