Haos u Banjaluci: Napadnut policajac, uhapšeni poslanici (FOTO+VIDEO)

612

BANJALUKA – Nakon privođenja Davora Dragičevića i njegove bivše supruge Suzane Radanović, roditelja stradalog mladića Davida, i jos nekolicine pripadnika grupe „Pravda za Davida“, banjalučki Trg Krajina obezbeđuju pripadnici policije, od kojih je jedan napadnut.

Među onima koji su napali policajca je i aktivista grupe Pravda za Davida novinar Miljan Kovač, penela je RTRS.

Hapšenje na Trgu Krajine

Hapšenje na Trgu Krajine

Gepostet von Srpskainfo.com am Dienstag, 25. Dezember 2018

Kovač je u oktobru napao novinara te televizije, Nikolu Marića, u centru Banjaluke dok je snimao anketu za emisiju „Računica“.

Miljan Kovač iz Gradiške u julu je, podseća RTRS, verbalno napao i premijerku Željku Cvijanović tokom posete ovom gradu, nakon čega mu je uručen prekršajni nalog. Poznat je, kažu po svojoj agresivnosti i višegodišnjoj mržnji i napadima na RTRS koje je ispoljavao kroz svoje tekstove.

Dragićević je priveden zbog toga što je juče odbio da primi poziv na saslušanje zbog ugrožavanja javne bezbednosti.

Na Trgu Krajine je sve veći broj specijalaca i pripadnika Jedinice za podršku Policijske uprave Banjaluka nakon što su građani počeli da se okupljaju zbog privođenja Davora Dragičevića.

Trg je obeležen žutom trakom, koju je, kako prenose Nezavisne novine, u jednom tenutku presekao poslanik NSRS Draško Stanivuković, pa ga je policija udaljila sa lica mesta.

Sarajevski portal Klix u međuvremenu je javio da je policija privela Stanivukovića i predsednika opozicione PDP Branislava Borenovića.

Navodi se da je Stanivuković priveden nakon što je pozvao građane da u 18 sati u što većem broju dođu na Trg Krajine i pruže podršku Davoru Dragičeviću, Suzani Radanović i ostalim privedenim osobama.

Policija je lisice na ruke stavila i članu PDP-a i bivšem narodnom poslaniku Adamu Šukalu.

Kako saznaje Srpskainfo, Šukalo je priveden jer je, navodno, dobacivao policiji ispred Policijske uprave Banjaluka.

Navodno policija privodi sve članove grupe protiv kojih je podnesena prijava zbog protesta ispred Narodne skupštine RS.

Suzana Radanović puštena je nakon privođena, izjavio je za BN TV Dragan Dabić, člana Pravde za Davida i dodao da se nalazi ispred svoje kuće, jer joj policija ne da pristup kući.

 

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...