Komunalna policija uklonila sliku nastradalog Davida sa Trga Krajine (VIDEO)

689

BANJALUKA – Pripadnici gradske čistoće sklonili su sa Trge Krajine u Banjaluci sliku ubijenog mladića Davida Dragičevića.

Sklonili su i drvenu statuu koja simbolizuje stisnutu pesnicu, kao i posude u kojima su paljene sveće koje su tu stajale od 26. marta ove godine.

Na Trgu Krajine okupljeno je nekoliko stotina građana koji protestuju zbog ovog čina kao i jutrošnjeg hapšenja Davora Dragičevića, oca pokojnog mladića.

Građani uzvikuju „Pravda za Davida“ i „Idemo do kraja“ i pozivaju pripadnike policije da pređu na njihovu stranu.

Na Trgu Krajine nalazi se nekoliko stotina policajaca među kojima je i oko 100 pripadnika specijalne policije naoružanih dugim cevima.

Osim Davora Dragičevića jutros je uhapšeno još nekoliko članova grupe Pravda za Davida pod optužbom da su na protestima 17. decembra ispred zgrade Narodne skupštine Republike Srpske (RS) ugrozili bezbednost najviših funkcionera RS.

Policija je sa banjalučkog Trga Krajine odvela predsednika Partije demokratskog progresa (PDP) Branislava Borenovića i poslanika te opozicione stranke u Skupštini RS Draška Stanivukovića koji su zatražili da svi uhapšni članovi grupe Pravda za Davida budu pušteni na slobodu.

 

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...