Muke građana: Ako putujete na ovoj relaciji spremite „čelične“ živce

373

Novi, upravo objavljeni red vožnje železnicom na relaciji od Požarevca do Smedereva, koji će važiti do narednog decembra, nije doneo olakšanje putnicima, pišu Novosti.

Oni koji rade ili imaju nastavu pre podne, do Smedereva mogu da se prevezu vozom koji iz Požarevca kreće u šest ujutru, ali za popodnevnu smenu prevoza nema, jer posle voza u 8.25 sledeći polazi tek u 14.40. Tada je druga smena već počela, kao i popodnevna nastava u školama…

Ni na relaciji od Smedereva ka Požarevcu nije ništa bolje, pa Vladan Stokić iz grada na Dunavu koji radi u jednoj požarevačkoj samousluzi kaže da će, po svemu sudeći, morati da odustane od posla.

„Kada radim u prvoj smeni, od šest ujutru, iz Smedereva moram da krenem još u 4.40, a teško je i onima koji rade od osam, jer njihov voz kreće u 7.15 i kašnjenje je neminovno“, objašnjava Stokić.

Što se povratka u Smederevo tiče, oni koji rade do 15 sati mogu da koriste tek polazak u 18.15, dok đacima preostaje samo voz u 22.15. Povratak je avantura i učenicima koji su u popodnevnoj smeni, jer ako u Smederevu ne stignu na polazak u 19.30, jednostavno, ne mogu da se vrate u Požarevac.

Pritom je, saznaju Novosti, najgore to što svi ovi putnici nemaju alternativu, jer autobusi između ova dva grada – međusobno udaljena samo 40 kilometara – ne saobraćaju. Zbog toga je za zaposlene jedino rešenje da se zajednički prevoze privatnim automobilima i dele trošak za gorivo, dok se srednjoškolcima najviše isplati iznajme sobu ili stan u mestu školovanja, što je – opet – znatno skuplje od mesečne karte.

Do decembra je na pruzi od Požarevca do Smedereva bilo šest polazaka, ali je jedan ukinut… I za prevoz do Beograda je ranije bilo više kompozicija, zatim je to svedeno na samo jednu, a pre nekoliko godina je saobraćaj na toj relacija potpuno obustavljen…

Izvor Novosti
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...