Zaev sumnjičav: Mickoski posetio Vučića i Orbana i posle se desilo ovo

186

SKOPLJE – Premijer Makedonije Zoran Zaev izjavio je da sumnja da je lider opozicione VMRO DPMNE Hristijan Mickoski umešan u bekstvo bivšeg premijera Nikole Gruevskog u Mađarsku.

On je u intervjuu kablovskoj „Televiziji 24“ objasnio da te svoje sumnje temelji u najasnoćama i tajnosti u susretima Mickoskog sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem neposredno pred bekstvo Gruevskog, ali i da ne može da tvrdi da su u tim susretima razgovaralo i o tom bekstvu.

„Svi znaju da je bekstvo pomognuto spolja. Mickoski je posetio Vučića i Orbana i nije objavio o čemu su razgovarali. Zašto je čekao da se Vučić vrati iz Turske? Mickoski nije objavio ništa i posle toga se desilo ovo. Sumnjam da je umešan na osnovu informacija kojima raspolažem“, rekao je Zaev.

Premijer Makedonije je rekao i da je sumnjao da će Gruevski da pobegne i da je bilo takvih indicija, ali da nije bilo konkretnih informacija kako bi se to desilo.

Zaev je ponovio svoje uverenje da ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski nije odgovoran za bekstvo Gruevskog, ističući da je MUP delovao u skladu sa ovlašćenjima i time dozvoljenim zakonskim okvirima.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...