Besplatni pregledi na VMA, veliko interesovanje građana

Preko 70 procenata našeg stanovništva ima bolove i smetnje pri pokretima

207

BEOGRAD – Vojnomedicinska akademija organizovala je danas besplatne reumatološke preglede za koje je vladalo veliko interesovanje građana svih generacija.

Prema rečima načelnika Poliklinike VMA Milana Ćirkovića, na pregled su se javili uglavnom građani sa hroničnim reumatskim bolestima.

„Na današnjim pregledima bili su uglavnom pacijenti sa već postojećim simptomima reumatizma degenerativnog porekla na velikim zglobovima, kičmenom stubu i sitnim zglobovima šaka i stopala.

Kod većine tegobe traju nekoliko godina, ali do sada nisu imali priliku da se leče kod reumatologa. Nekoliko pacijenata je upućeno na dalju dijagnostiku, na preglede kod specijaliste fizikalne medicine ili ortopeda, a najčešće im je prepisivana terapija adekvatna zdravstvenom stanju i pridruženim oboljenjima“, rekao je Ćirković, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Pregledi su organizovani u saradnji sa dnevnim listom „Politika“, a načelnik Uprave za vojno zdravstvo brigadni general Uglješa Jovičić rekao je da od ovakvih akcija najviše koristi imaju građani.

„Vojno zdravstvo i njen najveći i najznačajniji deo, Vojnomedicinska akademija, uvek rado organizuju preglede ove vrste kao svojevrsno skretanje pažnje na neophodnost podizanja ukupne zdravstvene kulture. Drago mi je što čujem od naših pacijenata da su zadovoljni današnjim reumatološkim pregledima, samom organizacijom, kao i kvalitetom pružene zdravstvene usluge“, rekao je Jovičić.

Reumatološki pregledi organizovani su u cilju ublažavanja simptoma postojećih reumatskih oboljenja koji uključuju bolove i smetnje pri pokretima i od kojih, prema istraživanjima, boluje preko 70 procenata našeg stanovništva.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...