Dodik: Policija se ne sme tući, lično ću da ih branim!

„Demokratija, šta ćemo“, odgovorio Milorad Dodik na pitanje šta će biti večeras, pošto je za 18 časova najavljen skup u Banjaluci

472

BANJALUKA – Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da se ljudi na banjalučkom trgu „okupljaju bez zakonskog okvira“ i da je svet obišla i slika „napadnutog policajca“.

On je za Prvu televiziju rekao da se policija ne sme tući, jer se onda tuče država te da će on „lično fizički da brani policiju.“

Dodik je, povodom dešavanja u Banjaluci, rekao i da u početku nije reagovao, jer je smatrao da „ne treba“.

„Ništa nisam rekao zato što sam obavešten da je po nalogu Tužilaštva naređeno da se privede gospodin (Davor) Dragičević. Smatram da ja kao političar ne bi trebalo da reagujem“, kazao je Dodik.

On je dodao da na trgu u Banjaluci „nije bilo nikakvog hapšenja, bilo je privođenja“, te da je šokiran jer su „neki tu doveli decu“.

Kako je rekao, to je „stravična priča, izgubiti člana porodice i ja se slažem da se taj tužilac ukloni s posla jer posao radi traljavo“.

„Spreman sam da prihvatim tužioce iz Amerike, Evrope, Hrvatske, Srbije da se bave time“, rekao je on i dodao da će se istina znati „kada to Tužilaštvo reši“.

Prema njegovim rečima, jedan deo medija ima već pripremljenu istinu i nije čuo da je neko izvestio da se već devet meseci organizuju skupovi bez dozvole.

„A policija se nije ponašala kako hoće, sve su laži i spekulacije, nikome nije polomljena ruka, niko nije hospitalizovan“, rekao je on.

Upitan šta će biti večeras jer je najavljen skup u Banjaluci za 18 sati, Dodik je rekao: „Demokratija, šta ćemo“.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...