Iz SNS protestuju zbog ove naslovne stranice NIN-a (FOTO)

"Naslovne strane medija koji su pod kontrolom osvedočenih lopova, upravo su odraz u ogledalu Ðilasa, Jeremića, Obradovića i ostalih 'crnokošuljaša' srpske politike"

3.607

BEOGRAD – Potpredsednik Glavnog odbora SNS Miloš Vučević pozvao je danas državne organe, medijska udruženja i civilne organizacije da sankcionišu i zaustave propagandu vređanja i omalovažavanja političkih neistomišljenika i spreče širenje mržnje kroz aludiranje na periode civilizacijski neprihvatljivih ideologija, te da „spreče lopove da se kriju iza naslovnih strana medija kojima diktiraju ovakve gadosti“.

Vučević nije naveo o kojem mediju je reč, ali spominje „Pinočeove stadione“, a na naslovnoj stranici novog NIN-a objavljena je karikatura na kojoj predsednik Srbije navodno izgovara rečenicu: „Kako ‘šta će nam toliko stadiona?’ Pa sećate li se Pinočea“.

„Naslovne strana medija koji su pod kontrolom osvedočenih lopova, upravo su odraz u ogledalu Ðilasa, Jeremića, Obradovića i ostalih ‘crnokošuljaša’ srpske politike“, reaguje Vučević.

„To je ono što oni žele Srbiji, nakon ekonomskog genocida koji su godinama sprovodili nad građanima, i ne znam kog već po redu izbornog debakla“, ističe se u saopštenju potpredsednika Glavnog odbora SNS.

Vučević ističe da je to daleko od novinarstva i nikako ne predstavlja slobodu izražavanja, već je „odraz bolesne mržnje i frustracija lidera saveza za silovanje i vešanje“.

„Šta reći o onima za koje su sportski stadioni asocijacija na logore smrti, osim da su se pogubili u političkom samrtnom ropcu. Nisu oni tom, još jednom ogavnom karikaturom na naslovnoj strani, uvredili samo građane Srbije. Oni su uvredili ceo region. I Bugare, i Rumune, i Grke. Oni su uvredili i život, i napredak i budućnost naše dece“, piše u saopštenju.

Dokazali su još jednom, dodao je Vučević, da su „upravo oni ti od kojih treba osloboditi medije, a neka sebi slobodno prave te ‘Pinočeove stadione’, na kojima će da se međusobno obračunavaju i bore za to ko će biti glavni u tom njihovom savezu“.

„Naravno da lopovi ne mogu da podnesu to što Srbija, na čelu sa Aleksandrom Vučićem, nezaustavljivo napreduje, što je nezaposlenost na istorijskom minimumu, što je javni dug sve manji, plate sve veće, a investitora sve više, jer Ðilasi, Jeremići, Obradovići za državu i narod nikad nisu ni marili, već i isključivo samo za svoje pozamašne džepove u koje su stavili preko 500 miliona evra narodnih para“, zaključuje se u saopštenju.

U subotu 22. decembra, Srbija, Grčka, Rumunija i Bugarska donele su odluku o formiranju inicijativnog ogranizacionog komiteta koji će kandidovati te četiri zemlje da budu domaćin evropskog prvenstva u fudbalu 2028. i svetskog prvenstva u fudbalu 2030.

Predsednik Vučić je tada izjavio da sledeće godine Srbija kreće u izgradnju nacionalnog stadiona i više stadiona u drugim gradovima u zemlji.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...