Tači otkrio gde će biti potpisan sporazum sa Beogradom i zašto ne ide u Brisel

489

PRIŠTINA – Predsednik privremenih prištinskih institucija, Hašim Tači, rekao je danas da će sveobuhvatni sporazum o normalizaciji odnosa sa Beogradom biti potpisan u Beloj kući u prisustvu američkog predsednika Donalda Trampa.

„Nema dileme o tome da li SAD to podržavaju ili ne, sporazum će biti finalizovan u Beloj kući u prisustvu najmoćnijeg svetskog državnika, Donalda Trampa“, rekao je Tači na godišnjoj konferenciji za novinare, prenela je „Bota sot“.

Izjavu savetnika u njegovom kabinetu, Bekima Čolakua, da bi Priština trebalo da razmotri privremeno ukidanje mere o 100 odsto uvećanim taksama na robu iz Srbije, Tači nije hteo da komentariše.

Kako je prenela „Bota sot onlajn“ Tači neće biti u Briselu 8. januara. Tada će, kako se navodi, biti na Brezovici na skijanju, a u Brisel na sastanak sa predstavnicima EU otputovaće samo tim za dijalog.

Zvanično je saopšteno da će tim za dijalog sa Beogradom 8. januara otputovati u Brisel, gde će se sastati sa predstavnicima EU, a očekuje se da će im biti predstavljene teme koje je Priština predvidela u nastavku dijaloga.

„Pregovarački tim se složio s mojim predlogom da 8. januara budu u Briselu, a ja na Brezovici na skijanju“, rekao je Tači, piše „Bota sot“.

Kako je rekao, ima poverenje u svoj tim i očekuje da će sporazum sa Beogradom biti uravnotežen.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...