Vlada traži od tužioca da „hitno reši“ slučaj smrti Davida Dragičevića

Vlada RS nije zadovoljna dinamikom vođenja istrage u slučaju "David Dragičević"

275

BANJALUKA – Vlada Republike Srpske nije zadovoljna dinamikom vođenja istrage u slučaju „David Dragičević“ i zahteva od glavnog republičkog javnog tužioca da, u skladu sa svojim ovlašćenjima, preduzme sve mere radi hitnog rešavanja ovog predmeta, saopšteno je iz vlade.

U saopštenju je pozvano Tužilaštvo da, u skladu sa zakonom, o preduzetim merama obavesti vladu.

Vlada je, navodi se, nezadovoljna dinamikom, s obzirom na to da je naredba o sprovođenju istrage u navedenom predmetu donesena u junu 2018. godine, od kada nije vidljiv nikakav značajan pomak, te da je time nanesena ozbiljna društvena šteta kako institucijama Srpske, tako i građanima.

„Vlada Srpske zahteva od glavnog republičkog javnog tužioca da analizira rad i postupanje nosilaca pravosudnih funkcija u navedenom predmetu, te da u skladu sa utvrđenim činjenicama preduzme sve mere u skladu sa zakonom“, stoji u saopštenju.

Navodi se i da Vlada Republike Srpske zahteva od Visokog sudskog i tužilačkog saveta BiH da nakon utvrđenih činjenica i preduzetih mera glavnog republičkog javnog tužioca, utvrdi postojanje eventualne odgovornosti rukovodstva Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci i postupajućih nosilaca pravosudnih funkcija u pomenutm predmetu.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...