POKS predlaže konkretan odgovor na Haradinajevu provokaciju

220

BEOGRAD – Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) osudio je najnoviju provokaciju Ramuša Haradinaja koji je proglasio ukidanje granice između južne srpske pokrajine Kosova i Metohije i Albanije.

„Ukidanje granice između Albanije i našeg Kosova i Metohije, znači aneksiju dela naše teritorije od strane jedne strane zemlje, a to znači ratno stanje. Ukoliko mentori šiptarskih terorista ne ponište ovakvu odluku, Srbija odmah treba da ukine granice prema Republici Srpskoj. O granici sa Albanijom odlučuje Srbija, u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN, koju su izglasali SAD, Rusija, Kina i druge zemlje koje su dužne da garantuju za njenu primenu. Ako ove države ne spreče Albaniju i Haradinaja u svojoj nameri da ukinu granicu sa južnom srpskom pokrajinom, Srbija je dužna sama da se zaštiti, na sve moguće načine“, izjavio je Žika Gojković, narodni poslanik i predsednik POKS.

POKS postavlja otvoreno pitanje čelnicima Evropske Unije i SAD, da li će dozvoliti prekrajanje granica Srbije i otvoreno podržati stvaranje Velike Albanije. Kada Srbija bude čula odgovor, jedinstveno će odlučiti o svojim budućim koracima.

„SAD i EU moraju biti svesne da ako su odustale od garancije za rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti UN, koja ne podržava brisanje granica sa Albanijom, onda i Srbija ima pravo da odustane od svoje garancije za primenu Dejtonskog sporazuma i za nju granice sa Republikom Srpskom više neće postojati „, dodao je Gojković.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...