I večeras se šeta ulicama Banjaluke, okupljeni uzvikuju: „Lukaču, ostavka“, „Pravda za Davida“ (FOTO + VIDEO))

354

BANJALUKA – Skup „Pravda za Davida“ počeo je na Trgu Krajine u Banjaluci a učesnici su tražili ostavku ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača.

„Ostajem ovde dok se ne ispune moji uslovi. Tražim smene i ostavke. Predmet će ići na Tužilastvo BiH. Kažu da uz pomoć Britanaca rušim ovu zemlju“, rekao je Davor Dragičević, otac ubijenog mladića Davida Dragičevića.

On je dodao da EU „stane na stranu Lukača i neka dozvoli da pobiju sve građane, ali da to neće dozvoliti“.

„Ne idem odavde. Ultimatum nije od juče“, rekao je Davor Dragičević.

On je ponovio da je njegov sin otet, mučen i na kraju ubijen i da su ga ubili pripadnici MUP RS.

„Sve to ima u Agenciji za istrage i zaštitu BiH (SIPA), ima u Tužilastvu BiH. Ubili su mi dete, a mene su uhapsili za dva minuta. Da me ubiju i da unište Pravdu za Davida“, istakao je Davor Dragičević i poručio da ne ide sa Traga Krajine dok se njegovi zahtevi ne ispune.

„Neka mi rade šta hoće. Ako policija prva krene, imaju novinari. Neću čekati da me ubiju“, rekao je Davor Dragičević.

Otac ubijenog mladića Davida Dragičevića iz Banjaluke, Davor Dragičević, juče je objavio zahteve koje institucije Republike Srpske treba da ispune u vezi sa ubistvom njegovog sina, najavljujući da će gradjani ostati na Trgu Krajine ako ti zahtevi ne budu ispunjeni.

Majka ubijenog mladića Davida Dragičevića, Suzana Dragičević upitala je ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača – ko je toliko jak da ga štiti, a umešan je u ubistvo njenog sina.

„Lukaču, ko je toliko jak da ga štitiš? Milorade Dodik, ko je toliko jak da staješ iza njega da ćeš svoj narod da pregaziš radi njega“, rekla je Radanović, obraćajući se hiljdama građana okupljenim na skupu „Pravda za Davida“ na Trgu Krajine. Ona je rekla da joj niko „neće ubiti dete i otići kući da spava“.

„Ja kao majka zahtevam od Lukača da podnese ostavku, jer ga smatram odgovornim zbog funkcije za ubistvo mog deteta. On je odgovoran“, istakla je Radanović. Prema njenim rečima, za nju je ministar policije najveći krivac, „čak veći od samog ubice“.

„Dok smo živi, ostajemo ovde i ne idemo, dok ubica ne shvati šta je moral i čast“, istakla je Radanović.

Okupljeni uzvikuju: „Lukaču, ostavka“, „Pravda za Davida“, „Ubice, ubice“.

Na Trgu Krajine večeras nema policije, ali su jake policijske snage raspoređene po gradu.

 

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...