Otkazane sve novogodišnje manifestacije u Banjaluci

424

BANJALUKA – Prvi put od rata Banjaluka će u novogodišnjoj noći biti nema, jer su sve manifestacije i one dečje i novogodišnji koncerti otkazani zbog, pre svega, bezbednosti učesnika, turista i građana.

To je poručio danas gradonačelnik Banjaluke, Igor Radojičić, na vanrednoj konferenciji za novinare, a nakon sinoćnjih događanja u tom gradu tokom i nakon mitinga “Pravda za Davida”, čije održavanje je bilo odobreno.

“Neka tu tišinu shvate oni koji treba da reše slučaj Dragičević, neka shvate organi vlasti koji čine ili ne čine da se taj slučaj reši i neka čuju Banjalučani i razmišle da Ii nam treba lep i dobar grad da u njemu živimo i zajedno radimo”, rekao je Radojičić.

Gradonačenik je rekao da duboko veruje u ovaj grad, koji, kako je rekao ima veliku šansu za razvoj, mnogo veću nego neki drugi.

Otkazana je i Dečja Nova godina jer su sinoć, prema rečima Radojičića, Banjalukom šetale određene grupe, a da on ne želi da nijedno dete bude na bilo koji način traumatizovano.

Ukazao je da je gradska uprava imala veliko razumevanje za okupljanja grupe “Pravda za Davida”, da nisu hteli nikoga da povrede, ali je podsetio da je i tokom proteklih meseci niz događaja i manifestacija otkazano upravo zbog okupljanja te grupe.

Ocenio je da su ti protesti tokom vremena evoluirao i promenio svoj narativ.

Radojičić je rekao da u gradu sa 200.000 stanovnika, svako ima svoj ritam života, neko slavi, neko tuguje, dolaze gosti, te da grad može da živi samo ako ima tolerancije i razumevanja.

“Sve drugo ruši grad”, rekao je Radojičić na konferenciji za novinare na kojoj nije bilo pitanja.

Istakao je, međutim, da su sinoć prekršena sva pravila protesta “Pravda za Davida”, da su učesnici tog protesta onemogućili održavanje drugog skupa koji je blagovremeo bio izmešten sa Trga Krajine.

Rekao je da su građani koji su tu bili da bi prisustvovali drugoj manifestaciji bili preplašeni, te da je to činjenica, ali da to nije tolerancija i ničim ne može biti opravdana.

“Žalosno je to što se dešava u našem gradu. Da neko misli da nas treba baciti u blato unutrašnjh sukoba, netolerancije da za Dan republike treba okrenuti Srbe na Srbe i da još više ljudi treba da se odseli odavde”, rekao je Radojičić i upitao građane Banjaluke da li im odgovara ovakva situacija.

Radojičić je rekao da slučaj Dragičević treba rešiti ali ne nasiljem.

Smatra da svi u Banjaluci treba da se ujedine i da zajedno kažu istražnim organima, policiji, vlastima – rešite slučaj Dragičević.

Radojičić je pozvao građane da ne podlegnu međusobnim podelama.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...