Majka tragično nastradalog Davida Dragičevića dobila poziv na saslušanje

515

Majka tragično nastradalog Davida Dragičevića Suzana Radanović pozvana je da se sutra javi u Sektor kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske, javili su mediji u BiH.

N1 BiH prenosi da je Radanović pozvana radi ispitivanja zbog sumnje da je počinila krivično đelo „neovlašćeno prisluškivanje i tonsko snimanje“.

TV N1 BiH objavila je i fotografiju poziva.

U Policijskoj stanici Banjaluke treba da se pojavi sutra u devet sati ujutro, prenosi portal Klix.ba i navodi da će, ukoliko to ne učini, a ne obavesti policijsku upravu, biti privedena.

BL portal objavio je da je ona na Fejsbuk profilu „Pravda za Davida“ postavila sliku poziva, uz kratak komentar: „Evo, i mene zovu“.

Njen bivši suprug i Davidov otac Davor Dragičević je osumnjičen da je 27. i 30. decembra tokom javnog govora na dve lokacije u Banjaluci, uputio ozbiljne pretnje i izazvao osećaj straha i ugroženosti kod dvojice građana i policija traga za njim.

Kako su juče preneli banjalučki mediji, MUP RS neće da pregovara o uslovima njegove predaje, što je Okružnom tužilaštvu i MUP nudio njegov advokat.

Navodi se da je Dragičević kao jedini uslov postavio to da mu ne bude određen pritvor.

Advokat Davora Dragičevića telefonskim putem kontaktirao je glavnog okružnog javnog tužioca i dežurnog tužioca, te uz primenu advokatske tajne „tražio kratku konsultaciju o uslovima predaje njegovog branjenika“, rečeno je u Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluke za N1.

Okružno javno tužilaštvo je navelo i da ne mogu da saopšte detalje istrage u vezi krivičnog predmeta tragično stradalog mladića iz Banjaluke, Davida Dragičevića.

Iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka nisu odgovorili na pitanja N1 o tome „koliko osoba je privedeno zbog sumnji da su umešani u ubistvo Davida Dragičevića, da li su naložili izuzimanje snimaka video nadzora sa objekata oko Ferahadije kako bi se videlo kako je i gde 30. decembra “nestao“ Davor Dragičević, te po službenoj dužnosti istražili šta se desilo sa Davorom Dragičevićem“.

Izvor Tanjug Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...