Ovako možete postati profesionalni upravnik zgrada

Uskoro počinje novi ispitni rok za sticanje licence profesionalnog upravnika

703

BEOGRAD – Krajem ovog meseca, odnosno 27. januara 2019. godine, počinje novi ispitni rok za sticanje licence profesionalnog upravnika zgrada, piše Blic.

Ovaj ispitni rok trajaće do 6. februara kada će se održati pismeni deo ispita.

Zainteresovani pretendenti na ovu funkciju biće u mogućnosti da se prijave putem interneta ili poštom, a neophodna dokumenta treba poslati na adresu Privredne komore Srbije.

Među dokumentacijom koju kandidati treba da prilože prilikom prijave nalaze se fotokopija lične karte, overena kopija školske ili fakultetske diplome, ali i dokaz o izvršenoj uplati naknade za polaganje ispita koja iznosi 15.600 dinara.

Kada je u pitanju dostavljanje dokumentacije elektronskim putem, kandidati su u obavezi da na dan polaganja ispita donesu overenu kopiju diplome u papirnoj formi, koju PKS zadržava trajno u dokumentaciji.

Sam ispit se sastoji iz dva dela, pismenog i usmenog, a polažu se četiri oblasti koje su predviđene Pravilnikom.

Pismeni ispit nosi 100 bodova, a kandidati će odgovarati na četiri pitanja u roku od 120 minuta, pri čemu je neophodno ostvariti 70 poena kako bi se položio ovaj deo ispita, nakon čega kandidat odgovara usmeni deo.

Trenutno na teritoriji cele Srbije ima ukupno 866 profesionalnih upravnika zgrada, a među njima su i dvojica stranaca, jedan Kanađanin i jedan Holanđanin.

Tokom svog mandata, neki od profesionalnih upravnika zabeležili su poslovne uspehe poput dobijanja energetskog pasoša za zgradu u Resavskoj ulici, dok su pojedini dobijali čak i preteća pisma, kao što je bio slučaj sa profesionalnom upravnicom jedne od zgrada u naselju Stepa Stepanović, navodi Blic.

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...