Protesti završeni u Nišu, Kragujevcu, Novom Sadu i Požegi (FOTO)

316

KRAGUJEVAC – Protest „Budi jedan od pet miliona – Kragujevac“ završen je večeras oko 19 časova na Đačkom trgu ispred Prve kragujevačke gimnazije, a sledeće okupljanje najavljeno je za subotu 12. januar.

Okupljanje je počelo na platou ispred nekadašnje robne kuće Beograd odakle je velik broj građana pošao u protestnu šetnju centralnim gradskim ulicama. Okupljeni su duvali u pištaljke i trube, ali transparenata nije bilo.

Protest koji je u Nišu organizovao lekar Saša Živić završio se simbolično ispred Gradske kuće. Protestu se pridružilo nekoliko stotina ljudi, koji su istakli da nisu protiv države, već protiv ove vlasti, čiju smenu i traže. Naredno okupljanje zakazali su za petak 11. januar, kada je i Pokret mladih “Niš bez straha” najavio protestni skup.

I Novosađani su danas protestovali na poziv organizacije Narodna inicijativa. Nosili su transparent „Da ovi odu, a da se oni ne vrate“, kao i uvredljiv transparent na račun seksualnog opredeljenja predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić. Oni su u šetnji takodje uzvikivali uvredljive parole na račun Vučića.

Protest je ove subote održan i u centru Požege gde je nekoliko desetina građana šetnjom pokazalo nezadovoljstvo zbog, kako tvrde, zloupotreba lokalne vlasti.

Nove proteste inicirala je odluka opštinske uprave da omogući legalizaciju nelegalnog objekta u vlasništvu porodice predsednice Skupštine Zorice Mitrović, za čiju kupovinu je opština još pre godinu dana opredelila 12 miliona dinara u budžetu. Kupovina nelegalnog objekta tada je odložena upravo zbog protesta građana.

Protesti u Nišu, Novom Sadu, Kragujevcu i Požegi organizovani su kao podrška protestu u Beogradu pod nazivom „Jedan od pet miliona“.

Izvor Južne vesti/Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...