Vučić o koaliciji Tadića i SPS-a

1.120

Predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić kaže da koalicija sa SPS dobro funkioniše i da ne veruje u formiranje drugih koalcija, sve dok stranka koju vodi ima snagu kao sada.

Na novinarsko pitanje da prokomentariše to što bivši predsednik države i DS Boris Tadić za njega kaže da je kukavica i da ne sme na duel, a „najavljuje i koaliciju sa SPS“, Vučić je rekao da takva koalicija ni Tadiću, ni socijalistima ne bi bila prvi put, ali da ne veruje da bi SPS u nju ušao, bar ne dok je snaga SNS velika kao što je danas.

„A, u budućnosti, ko će ga znati…“, rekao je Vučić.

„Da je do partije, već bih raspisao izbore, ali…“

On je naveo da koalicija sa SPS dobro funkcioniše i da je zadovoljan njihovm radom. „A, to što uglavnom svi zaćute kad krenu veliki pristici i kada misle da nešto može da ode i na jednu i drugu stranu… Mene to ne zanima, ja sam na to spreman od prvog trenutka“, rekao je Vučić.

Podsetio je da je njegov izbor bio da socijalisti budu u vladi, iako nisu bili potrebni što se tiče većine, ali jesu, kaže, zbog šireg bloka koji bi štitio interese Srbije, te ponovio da im je zahvalan na svemu što su učinili.

„Od prvog dana dobro znam čemu ćemo da budemo izloženi od onog sekunda kada ne budemo imali samostalnu većinu. Svaki put o tome govorim na izborima, da je uvek potrebno 45-46 odsto glasova, što znači 50+1 Skupštini Srbije. Ako toga ne bude – onda znam da je vreme za neke druge“, rekao je Vučić.

Tadić: Ujedinjenje srodne opozicije, a ne borba za mesto lidera na Titaniku

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...