Sutra ističe rok za zahtev za upis ovog oblika svojine

Ukoliko se to ne učini, po službenoj dužnosti biće upisano pravo javne svojine Republike Srbije

215

BEOGRAD – Rok zadrugama i zadružnim savezima u Srbiji da podnesu zahtev za upis zadružne svojine na nepokretnostima ističe sutra.

Reč je objektima i zemljištu koji su na dan stupanja na snagu Zakona o zadrugama upisani kao društvena ili javna svojina, a na koje zadruge ili zadružni savezi polažu određena prava.

Ukoliko to nisu učinili do sada, na toj zadružnoj imovini nadležni organ će po službenoj dužnosti upisati pravo javne svojine Republike Srbije.

„Zakonski rok, 7. januar, nije rok za okončanje postupka upisa zadružne svojine, već za podnošenje zahteva nadležnom organu za upis prava na nepokretnosti“, saopštilo je ranije Ministarstvo privrede.

Sa druge strane, naveli su, za zadruge i zadružne saveze koji vode upravni ili sudski postupak, uključujući postupke po vanrednim pravnim lekovima, u vezi sa vraćanjem imovine, važi drugačiji rok.

Oni su dužni da u roku od tri godine od dana pravnosnažnog okončanja postupka, podnesu zahtev za upis zadružne svojine za imovinu nad kojom je utvrđeno pravo vlasništva zadruge, odnosno, pravo zadruge na povraćaj imovine.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...