Tinejdžerka iz Saudijske Arabije digla uzbunu, moli UN za pomoć (FOTO+VIDEO)

249

Saudijka Rahaf Muhamed Alkunan (18) sinoć se zabarikadirala u svojoj hotelskoj sobi i traži da se sastane sa zvaničnicima UN zaduženim za izbeglice jer, kako je rekla, ne sme da se vrati kući zbog straha da će je ubiti, prenosi „Blic“.

Ova devojka tvrdi da je porodica psihički i fizički zlostavlja i da će je ubiti ako se vrati kući, u Saudijsku Arabiju.

„Rođak mi preti da će me zaklati“, napisala je na svom nalogu na Tviteru i digla uzbunu. Rahaf je pokušala da pobegne, ali su je tajlandski carinici zaustavili kad je htela da uđe u tu zemlju iz Kuvajta.

Pasoš tinejdžerke / Foto: Tanjug/AP

„Zaustavili su me saudijski i kuvajtski službenici na aerodromu u Bangkoku, gde su mi prisilno oduzeli pasoš i druga dokumenta“, kazala je očajna devojka za AFP dodajući da ju je staratelj, jer žene u Saudijskoj Arabiji ne smeju da putuju bez muškog staratelja, prijavio zbog putovanja bez dozvole.

Zatim se, kako je objavio njen prijatelj na Tviteru u njeno ime, zabarikidairala se u hotelskoj sobi dok ne dođu iz Komesarijata za izbeglice Ujedinjenih nacija.

Ona je napisala da njena porodica želi da je ubije zato što je ateista.

„Ubiće me jer sam pobegla i zato što sam objavila da sam ateista“, rekla je ona.

Ona, njeni roditelji i šestorica braće žive u Hailu u Saudijskoj Arabiji, gde njen otac radi kao vladin službenik.

Kaže da je pretrpela batine i emocionalno zlostavljanje od svoje porodice, i tvrdi da su je držali zaključanu u sobi šest meseci samo zato što je ošišala kosu.

Foto: Tanjug/AP

Kada su otišli ​​u posetu rođacima u Kuvajtu, pobegla je i kupila karte za letove od Kuvajta do Tajlanda i od Tajlanda do Australije uz pomoć prijatelja.

Tajlandska imigraciona policija je saopštila da neće deportovati Rahaf Muhamed Alkunan zbog zabrinutosti za njenu bezbednost.

Suračat Pakharn, šef imigracione policije je rekao da će učiniti sve što je u njegovoj moći da zaštiti Saudijku.

„Ona je sada pod suverenitetom Tajlanda, niko i nijedna ambasada ne mogu da je nateraju da ode odavde. Razgovaraćemo sa njom i učiniti ono što ona bude tražila od nas. Ona je došla kod nas tražeći spas od nevolje i mi je nećemo poslati u smrt“, rekao je on.

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...