Đaci sa Uba pokazali da su naučili najvažniju lekciju – da budu ljudi!

175

Kako bi uličnim psima na području Uba obezbedili sklonište od zime, učenici Tehničke škole pokrenuli su projekat izgradnje kućica za nezaštićene četvoronožce, pod sloganom „Dom za sve nas“. Ovu plemenitu akciju sa puno elana, volje i ljubavi u delo sprovode budući mašinbravari uz pomoć profesora, a zahvaljujući humanim ljudima koji su donirali materijal i novac, pišu kolubarske.rs.

„Izgradnjom kućica za napuštene pse, obezbedićemo im bolje uslove za život i preko potreban krov nad glavom u hladnim, snežnim i kišnim danima“, kaže Miroslav Tadić, učenik II-6, odeljenja koje je najviše angažovano na ovom poslu, dok im veliku pomoć pružaju i drugari iz I-6 i III-6, smer mašinbravar.

„Do sada smo napravili dve kućice, u koje može da stane nekoliko pasa. Osim što su komforne, one su i solidno građene: imaju metalnu konstrukciju, sklopljene su od čvrstih i vodootpornih OSB ploča, koje su cele obložene stirodurom sa unutrašnje strane, kako bi kucama bilo toplo, dok je krov prekriven tegolom. Kućice smo i prelakirali, tako da su i veoma lepe. Drago nam je što možemo da damo svoj doprinos u obezbeđivanju sigurnog skloništa za napuštene pse i sprečimo njihovo smrzavanje“, priča Miroslav i dodaje da učenici Tehničke škole „Ub“ vole životinje, zbog čega sa velikim zadovoljstvom učestvuju u projektu.

U narednim danima, đaci će napraviti još tri drvene kućice sa termo-izolacijom.

Nastavnik praktične nastave i tehnologije profila u Tehničkoj školi Sreten Obradović, koji sa nekoliko kolega učestuje u ovom projektu, poziva Ubljane da podrže projekat „Dom za sve nas“.

Kućice će, u dogovoru sa opštinskim rukovodstvom, biti postavljene na različitim mestima u gradu, pričvršćene i obezbeđene video nadzorom, kako bi se sprečilo njihovo uništavanje, premeštanje ili krađa.

Učenici su spremni da, ukoliko nađu sponzore, nastave sa realizacijom projekta „Dom za sve nas“. Više informacija i fotografiej možeet da pogledate OVDE.

Izvor Kolubarske.rs
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...