Objavljeno ko će govoriti na protestu „1 od 5 miliona“ u subotu 12. januara

1.583

Organizatori građanskog protesta koji će se pod sloganom „1 od 5 miliona“ održati šesti put u Beogradu, 12. januara objavili su govornike na skupu.

Naime, na skupu, koji će početi kao i do sada u 18 sati na Platou ispred Filozofskog fakulteta, govoriće, pored glumca Branislava Trifunovića, Rada Trajković, predsednica NVO Evropski pokret i nekadašnja poslanica u Skupštini Kosova.

Organizatori protesta „Stop krvavim košuljama“ uputili su danas otvoreno pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u kojem su naveli da mu pišu kako bi „ostao javni trag o tome kako je Srbija postala zemlja nasilja, mržnje i javne diskreditacije“ za vreme njegove vladavine.

„Dobili ste mandat da budete predsednik svih građana, a ne da se obračunavate sa svima koji se usude da misle. Vi želite podanike, a ne građane. Zato danas imate kolone onih koji ne žele da žive u društvu koje stvarate“, navedeno je u saopštenju poslatom sa imejla stopkrvavimkošuljama.

Protest „Jedan od pet miliona“ u Beogradu završen je večeras oko 20 časova, a učesnici su zatražili smene generalnog direktora Radio-televizije Srbije Dragana Bujoševića i urednika Informativnog programa RTS-a Nenada Lj. Stefanovića.

Na protestu na kome je učestvovalo nekoliko hiljada ljudi, pročitano je otvoreno pismo u kome Stefanovića i Bujoševića pozivaju da se povuku sa funkcija, jer svaki dan umesto činjenica emituju na javnom medijskom servisu laži i klevete predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Kako se očekuje, nakon protesta u subotu 12. januara, naredni protest bi trebalo da se održi 16. januara na dan godišnjice ubistva Olivera Ivanovića.

Supruga ubijenog lidera kosovske Građanske inicijative SDP Olilvera Ivanovića Milena izjavila je da neće ići na protest koji srpska opozicija organizuje u Beogradu 16. januara, na dan njegovog ubistva, jer smatra da je to politizacija jedne tragedije.

Izvor Infobrif
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...