Oglasilo se tužilaštvo BiH o aferi “Diploma“

120

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine oglasilo se zbog, kako navode, neistinitih navoda u vezi sa postupanjem te institucije u događanjima vezanim za tzv. „Slučaj diploma“ a koji je aktuelan u medijima u proteklih nekoliko dana, prenosi N1.

Kako je saopšteno iz Tužilaštva, nikada nije dostavljen izveštaj, niti informacija o počinjenim krivičnim delima, u vezi sa osobom P. Senad, rođenim 1978. godine u Fojnici, a koji se pojavljuje na snimku koji je objavljen na portalu Žurnal.

“Tužilaštvo BiH nije ni moglo postupati“, saopšteno je.

Kako kažu, razlog je sledeći: Državnom tužilaštvu, Državna agencija za istrage i zaštitu BiH dostavila je informaciju u kojoj se navodi potpuno druga osoba – rođena 1982. godine u Bihaću.

“Dakle, osoba koja se pojavljuje na snimku nije bila prijavljena Tužilaštvu BiH“, naveli su iz Tužilaštva.

Podsećamo, bez prisustva ijednom času, za svega sedamnaest dana, u prazničnom periodu, novinarka Žurnala završila je srednju medicinsku školu. Vrlodobrim uspehom. Dokumente je predala 20. decembra 2018. godine.

Overenu diplomu, svedočanstva za sva četiri razreda srednje škole dobila je 3. januara ove godine. Na svoje ime i prezime.

Ekipa Žurnala je, podsećamo, istražila priču o kupovini diploma potrebnih za prekvalifikaciju.

Na diplomi Medicinske tehničke škole iz Sanskog Mosta piše da je učenica Azra Omerović upisala “prekvalifikaciju” 22.11.2016. godine, te da je uspešno okončala školovanje 15.11.2018. godine, odnosno mesec dana pre nego je i predala “potrebnu dokumentaciju”.

Izvor N1
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...