Oteta žena bogataša, otmičari traže milionski otkup

1.522

Norveška policija potvrdila je da je supruga norveškog milionera oteta krajem oktobra iz svog doma u blizini Osla, piše BBC.

Norway Police via AP

Ana Elizabet Falkevik Hagen (68) oteta je 31. oktobra. Istraga je odmah pokrenuta, ali ju je policija do sada sprovodila u tajnosti zbog “vrlo ozbiljnih pretnji”.

Otmičari traže devet miliona evra za njeno oslobađanje, norveška nacionalna radio-televizija NRK objavila je kako taj iznos traže u kriptovaluti monero, koji je sličan bitkoinu.

Bogatstvo njenog supruga Toma Hagena procenjuje se na 174 miliona evra. Stekao ga je kroz poslovanja koja se bave prodajom nekretnina i energetikom.

Norveški finansijski časopis Kapital proglasio ga je 172. najbogatijim čovekom u toj zemlji.

Par je živeo povučenim životom u Lorenskogu, mestu istočno od Osla, i nije se često pojavljivao u medijima.

Tore Meek, NTB scanpix via AP

Prema informacijama NRK, za sada nema dokaza da je Ana Elizabet na sigurnom, a policija je savetovala porodici da ne plati otkupninu.

Prve informacije o otmici objavio je u sredu časopis “Aftenposten” u kom je navedeno da je oteta iz svog kupatila.

Policija je objasnila u svom saopštenju kako je odlučila da obavesti javnost o otmici, uprkos pretnjama otmičara.

“Cilj nam je da je pronađemo živu i ponovo je ujedinimo sa porodicom. Kao i u svim ozbiljnim slučajevima otmice, vreme je od presudne važnosti, a mi se oslanjamo na sve informacije do kojih možemo da dođemo, a koje bi nam pomogle pronaći nestalu gospođu”, rekao je istražitelj Tomi Brosk.

Izvor Index.hr
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...