Vlada razmatra ukidanje zabrane zapošljavanja, evo kako će kontrolisati prijem novih kadrova

2.397

Vlada Srbije planira da ukine zabranu zapošljavanja u javnom sektoru, a da istovremeno uvede mehanizam kojim će strogo kontrolisati zapošljavanje po ministarstvima, školama, državnim institucijama, opštinama i drugo.

Kako saznaje „Blic“, prenosi 021, Vlada Srbije i MMF rade na novom mehanizmu zapošljavanja koji će morati da poštuje svaka služba i institucija u javnom sektoru, od domova zdravlja, preko centara za socijalni rad, škola i opština do ministarstava, a koji će zameniti postojeći Zakon o načinu određivanja maksimalnog broja zaposlenih.

„Novo zapošljavanje ili primanje u stalni radni odnos radnika sa ugovorima o privremenim i povremenim poslovima više neće biti uređeno zakonom. Umesto dosadašnje Vladine komisije, koja je kontrolisala ovaj proces, država će uvesti novi sistem koji će strogo kontrolisati baš svako primanje u radni odnos. Jedna od ideja je da se ponovo uvede kadrovski plan, koji je pre četiri godine postojao u ministarstvima i državnim organima, a koji bi značio precizno planiranje poslova i broja potrebnih ljudi, bilo da su u pitanju zaposleni na neodređeno, određeno ili po ugovorima o privremenim i povremenim poslovima. Posebno će se voditi računa o sektorima u kojima je zbog novih okolnosti ili prirode posla potrebno više ljudi. Danas su, recimo, evropske integracije zahtevan posao, gde su potrebni iskusni i edukovani radnici“, kaže za „Blic“ izvor iz Vlade Srbije.

On dodaje da će svi detalji biti precizirani u narednom periodu, kao i da je cilj nove prakse efikasniji javni sektor. Dodaje i da bi svaka institucija za predloženi kadrovski plan odgovarala nadležnom ministarstvu, a svako ministarstvo Vladi.

Zabrana zapošljavanja je na snazi punih pet godina, a posledica ovakve odluke je narušena struktura zaposlenosti, ocenjuju ekonomisti. Zbog toga je Fiskalni savet nedavno izašao sa preporukom da se tokom 2019. mora kontrolisano izaći iz mere zabrane zapošljavanja jer već postoji ozbiljan manjak zaposlenih u ključnim oblastima države. Zdravstvo ima najupečatljiviji manjak zaposlenih – čak 3.000 ljudi, a manjak postoji i u državnoj administraciji (ministarstvima i drugim organima), Poreskoj upravi nedostaje oko 500 poreskih inspektora, a inspekcijskim službama najmanje 300 ljudi.

S druge strane, u prosveti trenutno radi skoro 1.000 ljudi više nego što je predviđeno zakonskim maksimumom.

U Vladi Srbije za Tanjug kažu da u 2019. godini neće biti ukinuta zabrana zapošljavanja u javnom sektoru i da se trenutno sa MMF-om ne radi na novom modelu zapošljavanja, dok ekonomisti smatraju da je došlo vreme da se ta zabrana ukine.

Nakon više od pet godina od uvođenja privremene mere zapošljavanja u javnom sektoru uštedeo se novac, smanjen je višak radnika u pojedinim sektorima države, ali je s druge strane ta mera dovela do nedostatka kadrova u određenim sektorima države, pa je rad pojedinih institucija značajno otežan, poručuju iz Fiskalnog saveta i Ekonomskog instituta u Beogradu.

Član Fiskalnog saveta Vladimir Vučković u izjavi Tanjugu objašnjava da zabrana zapošljavanja nije pravi način za kontrolu broja zaposlenih.

„Zabrana zapošljavanja je mera koja je trebalo da bude privremenog karaktera i da obezbedi kontrolu i masu plata koja se isplaćuje u javnom sektoru. Međutim, ta privremena mera traje već šest godina i krajnje je vreme da se napusti, pošto je već dovela do toga da u pojedinim važnim delovima državnog sektora imamo manjak zaposlenih“, ocenio je Vučković.

Kaže takođe da ta mera nije pravi način za kontrolu broja zaposlenih, već da je umesto nje potrebna odgovorna i ozbiljna analitična sistematizacija radnih mesta.

Direktor za naučno-istraživačke projekte Ekonomskog instituta u Beogradu Ivan Nikolić kaže da mu se čini da su se stekli uslovi da se vladina mera makar preispita.

„Za period važenja ove zabrane, više od pet godina, napravljene su s jedne strane velike uštede, a s druge strane redukovan je broj zaposlenih. To je na neki način, osim izazivanja povoljnijeg troškovnog efekta u mnogim segmentima javnog sektora, verovatno doprinelo do pada kvaliteta samih usluga“, kaže Nikolić.

Nikolić objašnjava da postoji evidentna nesrazmera broja zaposlenih u državnim institucijama, te dodaje da se problem mora rešiti, ali ne na uštrb kvaliteta.

Izvor 021
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...