Xiaomi ponovo obradovao: Telefon sa kamerom od 48MP i velikom baterijom po sjajnoj ceni

Očekivali smo ovakvu kameru, ali ne u ovoj seriji

314

Pisali smo vam već da je predsednik kompanije Xiaomi Lin Bin prošle godine najavio dolazak telefona sa kamerom od 48 megapiksela, a danas je taj uređaj objavljen. Ono što je čudno i što će sigurno obradovati brojne korisnike „Šomija“ jeste da ova kamera dolazi pod „entry“ linijom Redmi, tačnije Redmi Note 7.

Telefon izgleda slično uređaju Mi Play, sa kružnim urezom i zadnjom stranom na kojoj se vide nijanse boja, zatim senzorom za otisak prsta pozadi, kao i dvojnim sistemom kamera koje koriste senzor od 48 megapiksela i sočivo f/1.8, kao i senzor od 5 megapiksela za dubinu.

Kamera može da pravi fotografije od 48 miliona malih piskela 0,8 mikrona pri dobrom svetlu, odnosno može da kombinuje piksele iz svoje okoline u nešto za šta kompanija tvrdi da je ekvivalent fotografiji od 12 megapiksela sa većim pikselima, od 1,6 mikrona. Senzor je dosta veliki, tako da bi mogao da ima sjajne mogućnosti korišćenja ambijentalnog svetla. Naravno, kada su kamere u pitanju, hardver je samo pola jednačine, tako da ćemo morati da dočekamo da se telefon pojavi pa da vidimo sve to u praksi.

Redmi Note 7 ima displej dijagonale 6,3 inča u odnosu od 19,5:9, procesor Snapdragon 660, selfi kameru od 13 megapiksela, bateriju od 4.000 miliampera, kao i USB-C ulaz za punjenje i, da, džek od 3,5 milimetara za slušalice.

Ne zaboravite da je prošle nedelje izvršni direktor Xiaomija, Lei Jun najavio da će ubuduće Redmi funkcionisati kao nezavisni brend sa fokusom na elektronsku trgovinu i efikasnost troškova, što će Xiaomiju ostaviti vremena da se koncentriše na telefone srednje i visoke klase i fizičku prodaju.

Redmi Note 7 će se u početku prodavati u Kini, ali se očekuje da bude dostupan i na drugim tržištima na kojima je popularan, kao što je Indija, a verovatno kasnije i Evropa.

A sad, ono najbolje – cena. Najjeftinija verzija, 3GB RAM-a i 32GB prostora, koštaće 999 juana, odnosno oko 150 dolara, dok će najskuplja varijanta, 6GB RAM-a i 64GB prostora, koštati oko 1.400 juana, odnosno oko 200 dolara. Ove dolarske cene prevedite u evre i dobićete otprilike cenu za naše tržište.

Sigurni smo da će brojna armija ljubitelja Xiaomija u Srbiji sa radošću dočekati ove vesti.

Izvor Techbrif
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...