Doček Nove godine po Julijanskom kalendaru širom Srbije

285

Turistička organizacija Srbije saopštila je danas da će se proslava dočeka Nove godine po Julijanskom kalendaru, u narodu poznatija kao Srpska Nova godina, biti organizovan u 20 opština i gradova u Srbiji.

Organizovanom dočeku Srpske Nove godine, osim u velikim gradovima – Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu, moći će da prisustvuju žitelji i posetioci Šida, Gračanice, Sombora, Velikog Gradišta, Kučeva, Ivanjice, Rume, Lebana, Arilja, Valjeva, Trstenika, Jagodine, Vranja i Vladičinog Hana.

Organizovani doček imaju i poznata turistička odredišta – Vrnjačka Banja i Zlatibor.

Organizacija dočeka na gradskim trgovima uključuje koncerte poznatih izvođača, kuvano vino, kuvanu rakiju, čaj i poslastice, kao i vatromet osim Novog Sada gde će proslava biti organizovana u zatvorenim prostorima (Sinagoga, Narodno pozorište, Kulturni centar), saopštila je Turistička organizacija Srbije.

Novi Sad će u nedelju 13. januara organizovati raznovrsni program i koncerte u sklopu takozvanog „Dočeka 7527.“, odnosno proslave Nove godine po julijanskom kalendaru, najavio je danas organizator te manifestacije Fondacija Novi Sad Evropska prestonica kulture.
Programi će biti realizovani u večernjim satima, isključivo u zatvorenim prostorima širom Novog Sada, i to na više od 40 lokacija.

Među izvođačima koji će nastupiti na „Dočeku 7527.“ su Sanja Ilić i Balkanika, Roman Simović, Lena Kovačević, Partibrejkers, Ritam nereda, Atomsko sklonište, Garavi sokak, Zemlja gruva, Sana Garić, Bitipatibi i mnogi drugi.

Navodi se da će 13. januara posetiocima biti dostupna raznovrsna ponuda, od klasične i duhovne muzike, preko roka, elektronske, pop i pank muzike, pa do regea i hip-hopa.

Deo programa biće besplatan i otvoren za sve posetioce, dok će se za ostale programe kupovati karte na licu mesta, piše u najavi programa.

Više informacija o programu i satnicama dogadjaja organizatori su obezbedili na sajtu www.docek.net.

Opština Ivanjica i Dom kulture organizovaće na centralnom gradskom trgu doček Nove godine po pravoslavnom kalendaru na trgu. Od 18 do 20 časova kroz dečiji muzički program predstaviće se deca iz vrtića i učenici osnovnih škola u Ivanjici, najavili su danas organizatori.

Nakon dečijeg programa, do ponoći će nastupati lokalni muzički bendovi i trubački orkestar iz Ivanjice.

U ponoć će biti priređen veliki vatromet, a organizatori najvljuju da će se služiti kuvana rakija, vino i čaj.

Grad Čačak organizovaće u nedelju doček na centralnom gradskom trgu, rečeno je agenciji Beta u gradskoj upravi.

Na dočeku će nastupiti pevačica Milica Todorović čiji će koncert početi u 22.30 časova.

Lokalna samouprava Čačka organizovala je i 31. decembra doček Nove godine na gradskom trgu na kome je, u prisustvu više hiljada gradjana, nastupila „Yu grupa“.

Doček Srpske nove godine u Beogradu biće organizovan ispred Hrama Svetog Save. U nedelju, 13. januara od 21 čas, ispred Hrama Svetog Save biće održan koncert „Leksington benda“, preneo je Blic.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...