Isključen iz SNS – funkcioner radio „protivno interesu“ stranke

Navodi se da je on prvi, ali ne i jedini funkcioner tog odbora sankcionisan isključenjem iz SNS

3.070

POŽAREVAC – Pred kraj 2018. godine predsednik Skupšine Gradske opštine Kostolac i predsednik Mesnog odbora SNS u Kostolcu Ivan Savić je odlukom Izvršnog odbora Srpske napredne stranke koju je potpisao predsednik Darko Glišić, isključen iz SNS-a, piše Danas.

Ova odluka je doneta 25. decembra prošle godine, a objavio ju je sam Savić na svojoj Fejsbuk stranici:

„Ivan Savić iz Kostolca isključuje se iz Srpske napredne stranke jer je suprotno instrukcijama viših organa SNS-a aktivno radio na sprovođenju politike protivno interesu Srpske napredne stranke. Uvidom u informacije prikupljene sa terena Izvršni odbor doneo je odluku o isključenju, na osnovu čl. 22-a, u skladu čl. 63. st 10 Statuta“, piše u odluci.

Kako se navodi, ova Odluka pokazuje rešenost dugo najavljivanog, od predsednika stranke Aleksandra Vučića, preispitivanja rada i odgovornosti svih članova, posebno rukovodilaca iz SNS-a, o njihovom radu i zalaganju, a oni koji su radili protiv interesa stranke, države ili lokalnih sredina biće sankcionisani na osnovu Statuta stranke.

Jedan „viđeniji“ požarevački naprednjak kaže da je Ivan Savić prvi, ali ne i jedini, funkcioner Gradskog odbora SNS-a u Požarevcu, koji je svojim ponašanjem i radom protiv interesa stranke sankcionisan isključenjem iz stranke.

„Savić je duže vremena upozoravan da promeni svoje ponašanje, koje je bilo veoma bahato, i da počne da radi u interesu stranke, a ne za svoj lični interes. Stranka mu je sve dala“, navodi neimenovani naprednjak.

Ivanu Saviću nije prestala samo funkcija predsednika MO SNS Kostolac, već je ostao i bez funkcije predsednika Skupštine opštine Kostolac, a na njegovo mesto predsednika kostolačke Skupštine došla je Milena Cerovšek.

Pošto je Ivan Savić isključen iz stranke, požarevački Gradski odbor SNS-a je, na osnovu Statuta stranke koji u takvim slučajevima nalaže raspuštanje odbora, raspustio Mesni odbor SNS u Kostolcu i postavio, do održavanja Skupštine odbora, dva poverenika: novoizabranu predsednicu Skupštine opštine Kostolac, Milenu Cerovšek i aktuelnog predsednika Opštine Kostolac Serđa Krstanovskog.

Izvor Danas
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...