Nišlije večeras protestuju pod sloganom “Niš bez straha”

212

Nišlije nezadovoljne vlašću Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke na čijem je čelu, večeras od 18 sati okupiće se na Trgu kralja Milana u Nišu gde će pokazati svoj revolt.

Organizatori protesta iz Pokreta mladih “Niš bez straha” kažu da su “deo brenda” beogradskih demonstracija “1 od 5 miliona”, ali da imaju lokalne zahteve.

Nakon ličnog protesta profesora Saše Živića, narod će večeras još jednom imati priliku da pokaže bunt protiv aktuelnog režima. Organizatori protesta traže ostavku gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, ministarke Zorane Mihajlović, slobodu medija, adekvatno obeležavanje pružnih prelaza, ali i rasvetljavanje serije zapaljenih automobila. Zahtevaju i povratak Aerodroma “Konstantin Veliki” Nišu, a kasnije je dodata i stavka da se zabrani bavljenje politikom svima koji su u poslednjih trideset godina „usrećili Niš i Nišlije“.

Sve su to lokalni zahtevi, kaže organizator Miljan Marjanović, ali su same demonstracije organizovane kao deo beogradskih „1od 5 miliona“, protiv nasilja i vlasti.

„U stalnom smo kontaktu sa mladima i građanima koji protestuju u Beogradu. Ovaj protest i svojim nazivom “1 od 5 miliona” jasno ukazuje da smo deo tog brenda, iako smo autentično pokrenuli protest u Nišu postavili i lokalne niške zahteve za protest u Nišu. Jer ovo je Niš! To je naš grad“, rekao je Marjanović za „Južne vesti“.

Inače, on nije odgovorio na novinarska pitanja o prognozama koliko bi nezadovoljnih građana moglo da se pojavi večeras u centru Niša i da li još neke organizacije učestvuju u organizaciji demonstracija.

Podsetimo, protest je zakazan za 18 sati na Trgu kralja Milana. Do sada su „niški bunt“ javno podržali opozicioni blok Savez za Srbiju i Pokret Dosta je bilo, kao i Pokret slobodnih građana. Pridružili su se Sindikat „Sloga“ i Koalicija za Niš.

 

Izvor Južne vesti
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...