Pale prve prekršajne kazne zbog nečišćenja snega na jugu Srbije

360

NIŠ –  Komunalna policija u Nišu izdala je skoro 260 naređenja o čišćenju snega i leda i izrekla 13 prekršajnih kazni zbog nečišćenja snega sa trotoara i javnih površina, izjavio je danas za agenciju Beta načelnik Komunalne policije u tom gradu Milan Đorđević.

Prema njegovim rečima, šest pravnih lica kažnjeno je u četvrtak sa po 60.000 dinara, a šest odgovornih lica u pravnom preduzeću i jedan građanin sa po 6.000 dinara.

„Komunalni policajci su najpre izdali naređenja o uklanjanju snega i leda, a kada su naknadnom kontrolom utvrdili da sneg i led nisu očišćeni izrekli su prekršajne naloge. To su prvi prekršajni nalozi koje smo izrekli ove zime“, rekao je Đorđević.

- Advertisement -

On je rekao da komunalna policija apeluje na sve građane da čiste sneg ispred svojih kuća i lokala, ali pre svega na stanare u višespratnicama.

„Tu imamo najviše problema. Skupštine stanara smatraju da su upravnici zgrada odgovorni za čišćenje snega, a to je zapravo solidarna odgovornost svih stanara jedne zgrade“, rekao je načelnik.

Kako je rekao Đorđević, komunalni policajci su juče kontrolisali centar grada a danas će kontrolu proširiti i na bulevare i širi centar grada.

Visina snega u Nišu, prema merenjima meterologa, iznosi 38 centimetara.

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...