Pale prve prekršajne kazne zbog nečišćenja snega na jugu Srbije

459

NIŠ –  Komunalna policija u Nišu izdala je skoro 260 naređenja o čišćenju snega i leda i izrekla 13 prekršajnih kazni zbog nečišćenja snega sa trotoara i javnih površina, izjavio je danas za agenciju Beta načelnik Komunalne policije u tom gradu Milan Đorđević.

Prema njegovim rečima, šest pravnih lica kažnjeno je u četvrtak sa po 60.000 dinara, a šest odgovornih lica u pravnom preduzeću i jedan građanin sa po 6.000 dinara.

„Komunalni policajci su najpre izdali naređenja o uklanjanju snega i leda, a kada su naknadnom kontrolom utvrdili da sneg i led nisu očišćeni izrekli su prekršajne naloge. To su prvi prekršajni nalozi koje smo izrekli ove zime“, rekao je Đorđević.

On je rekao da komunalna policija apeluje na sve građane da čiste sneg ispred svojih kuća i lokala, ali pre svega na stanare u višespratnicama.

„Tu imamo najviše problema. Skupštine stanara smatraju da su upravnici zgrada odgovorni za čišćenje snega, a to je zapravo solidarna odgovornost svih stanara jedne zgrade“, rekao je načelnik.

Kako je rekao Đorđević, komunalni policajci su juče kontrolisali centar grada a danas će kontrolu proširiti i na bulevare i širi centar grada.

Visina snega u Nišu, prema merenjima meterologa, iznosi 38 centimetara.

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...