Veliki uspeh i sjajan miljokaz za najpopularniji medija plejer na svetu!

VLC Player ne prestaje da raste

96

Ne znamo šta koristite za video i audio fajlove, ali teško da vas je u vašem dosadašnjem tech životu mimoišao VLC Player, koji bez problema pušta sve moguće formate, i one za koje ste čuli, ali i one za koje i vaš kompjuter (telefon, tablet) nije siguran koje vrste je fajl.

E, pa, ovaj plejer je sada skinut tri milijarde (3.000.000.000!) puta!

Stvarno sjajno, ali to nije sve kada je u pitanju proizvod neprofitne organizacije VideoLan. Jedan od glavnih developera ovog open source plejera, Jean-Baptitste Kempf rekao je u intervjuu za Variety publikaciju da će korisnici od ove godine moći da projektuju svoj sadržaj sa Android ili iOS uređaja na Apple TV. Podrška za AirPlay je najveće unapređenje još od kada je prošlog leta dodata podrška za Chromecast.

To, međutim, nije sve na čemu vredni tim kodera radi na VLC-u. Oni, naime, spremaju native podršku za VR sadržaj. Treba reći da oko četvrtina daunloudovanja VLC-a odlazi na mobilne uređaje, ali ekipa planira da plejer ponudi i na drugim platformama. VentureBeat prenosi da su u planu dolazak na PlayStation 4, Nintendo Switch i Roku uređaje.

VLC je svoje trimilijardito skidanje dočekao na CES-u u Las Vegasu, koje je proslavio odbrojavanjem koje možete videti na slici koju nam je na Tviteru doneo Ludovic Fauvet, jedan od osnivača VideoLana. On nije propustio priliku da se pohvali da plejer i dalje nema toolbar, reklame niti drugi „crapware“ u paketima za instalaciju, na čemu im stvarno svaka čast.

VLC je svoje milijardito skidanje obeležio 2012. godine, tako da je ovo stvarno sjajan rast za projekat koji je počeo 1996. godine u francuskoj Ecole Centrale Paris, a koji je sada neprofitna organizacija.

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...