Zatvor za aktivistu grupe „Pravda za Davida“

181

Aktivista grupe “Pravda za Davida“ Aleksandar Gluvić je objavio da je osuđen na 20 dana zatvora i novčanu kaznu od 250 maraka, prenosi portal 6yka.com. Naveo je da je kažnjen zbog učestvovanja u događajima u Banjaluci krajem prošle godine.

“Mi ćemo naše kazne platiti ili odležati, ali ljudi koji su povređeni to neće moći. Momku koji je na zemlji udaran od strane „inspektora“ slomljena su dva rebra i juče je zadržan u bolnici zbog pojave unutrašnjeg krvarenja. Radi se o čoveku koji mi se pre dve godine javio zbog akcije darivanja krvi, a 22. marta u želji da pomogne u potrazi za tada nestalim Davidom. Svesni da ćemo saginjanjem glave postati isti kao i oni pred kojima bismo se sagli, odbijamo da to učinimo i zbog toga plaćamo cenu“, napisao je Gluvić na FB stranici.

Upravo sam dobio rješenje u kojem stoji da sam osuđen na 20 dana ZATVORA i novčanu kaznu od 250KM zbog učestvovanja u…

Gepostet von Aleksandar Gluvić am Freitag, 11. Januar 2019

Naveo je i da će se žaliti na ovu odluku. Gluvić je prema Rešenju kažnjen za prekršaj iz Člana 24. Zakona o javnom redu- Kaznom zatvora u trajanju od 20 dana i za prekršaj iz člana 7. Zakona o javnom redu i miru – novčanom kaznom u iznosu od 250 KM.

Rođen je 1997. godine i student je prve godine Fakulteta političkih nauka.

 

Izvor B92
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...