Životni put Irene iz Prokuplja o kojoj bruji ceo svet nakon što je spasila dete u Milvokiju (VIDEO)

172

Vest da je Irena Ivić iz Srbije pomogla detetu koje je skoro golo i boso samo šetalo ulicom u Milvokiju, brzo se proširila Srbijom. Njen humani gest daleko je odjeknuo, a za svoje delo pohvaljena je i od gradskih vlasti.

Da podsetimo, ona je 22. decembra, dok je vozila autobus, primetila dete koje je bosonogo i oskudno obučeno šetalo trotoarom. Irena je zaustavila autobus, pretrčala ulicu, uzela dete u naručje i  unela ga u autobus.

Sajt Prokupljenadlanu.rs navodi da je Irena Ivić u Prokuplju radila kao vaspitačica i da je zeleni karton dobila na lutriji.

Prvo je vozila kamion, zatim školski autobus i na kraju, kako se pokazala kao dobar radnik, uspela je da pre dve godine dobije zaposlenje u gradskom saobraćaju, kao vozač autobusa.

„Kada sam ugledala dete kako bosonogo trči, ni o čemu drugom nisam razišljala, samo kako da ga stignem i uhvatim. Rukom sam pokazala znak autu koji mi je išao u susret da stane, a ja sam zgrabila dete i unela ga u autobus. U tom trenutku se nisam setila da skinem svoju jaknu, da ne bih gubila vreme, već mu je u autobusu putnica dala jaknu. Ono je kada se ugrejalo zaspalo na moje grudi“, kaže Irena.

Ivićeva je s detetom u krilu, pozvala nadležne službe i čekala da oni dođu. Kada su došli policajci i vatrogasci, preuzeli su dete.

Ona dodaje da ne smatra da je učinila neko veliko delo, već je radila svoj posao.

„Vidite, svako bi tako postupio“, prokomentarisala je Irena.

Ono što je zanimljivo je da se ceo slučaj desio na nadvožnjaku iznad auto-puta i da je trebalo urgentno reagovati.

„I ja sam majka i kao i svako uvek me potresu ove situacije. To je prirodna emocija koja ne može da se sakrije“, dodaje skromno Irena.

Njen put do Amerike je splet okolnosti i borba da se istraje i preživi. U Prokuplju je radila kao vaspitačica, a onda je od 1999. godine krenula da se bori za bolji život. Sve do 2005. godine povremeno je bila u Americi. Nije dobro poznavala jezik, a zanimljivo je da je zeleni karton dobila na lutriji, piše portal Prokupljenadlanu.rs.

Prvo je vozila kamion, zatim školski autobus i na kraju, kako se pokazala kao dobar radnik, uspela je da pre dve godinedobije zaposlenje u gradskom saobraćaju, kao vozač autobusa.

„U Srbiji moja sestra čak nije ni vozila. Onda je kada je otišla tamo morala između ostalog i to da nauči. Kada sam video šta je uradio i gledao snimak, plakao sam. Zaista je dirljiva ljudska priča u kojoj je neko meni blizak pokazao humanost i ljudskost“, kazao je za portal Prokupljenadlanu.rs Irenim rođeni brat Dejan Drobnjak.

On objašnjava da je Irena uvek bila borac i humanista. kao vaspitačica u Americi ne može da radi, ali zato je u ovom pooslu kojim se bavi, dostigla sve što se može.

„Život te svemu nauči i sve možeš. A onda kada se izboriš za svoje mesto pod suncem, prirodno je da pomogneš i drugima. Ponosan sam na svoju sestru“, dodao je on.

Zanimljivo je da je dete koje je Irena spasila iz emigranstke poorodice. Rođeno je u Americi, a roditelji mu dolaze iz Mjanmara. Majka je posle porođaja imala post- traumatski sindrom zbog rata, pa kako je rečeno, nije ni primetila da se dete otrglo i nestalo.

Izvor prokupljenadlanu.rs, Infobrif
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...