Životni put Irene iz Prokuplja o kojoj bruji ceo svet nakon što je spasila dete u Milvokiju (VIDEO)

131

Vest da je Irena Ivić iz Srbije pomogla detetu koje je skoro golo i boso samo šetalo ulicom u Milvokiju, brzo se proširila Srbijom. Njen humani gest daleko je odjeknuo, a za svoje delo pohvaljena je i od gradskih vlasti.

Da podsetimo, ona je 22. decembra, dok je vozila autobus, primetila dete koje je bosonogo i oskudno obučeno šetalo trotoarom. Irena je zaustavila autobus, pretrčala ulicu, uzela dete u naručje i  unela ga u autobus.

Sajt Prokupljenadlanu.rs navodi da je Irena Ivić u Prokuplju radila kao vaspitačica i da je zeleni karton dobila na lutriji.

Prvo je vozila kamion, zatim školski autobus i na kraju, kako se pokazala kao dobar radnik, uspela je da pre dve godine dobije zaposlenje u gradskom saobraćaju, kao vozač autobusa.

„Kada sam ugledala dete kako bosonogo trči, ni o čemu drugom nisam razišljala, samo kako da ga stignem i uhvatim. Rukom sam pokazala znak autu koji mi je išao u susret da stane, a ja sam zgrabila dete i unela ga u autobus. U tom trenutku se nisam setila da skinem svoju jaknu, da ne bih gubila vreme, već mu je u autobusu putnica dala jaknu. Ono je kada se ugrejalo zaspalo na moje grudi“, kaže Irena.

Ivićeva je s detetom u krilu, pozvala nadležne službe i čekala da oni dođu. Kada su došli policajci i vatrogasci, preuzeli su dete.

Ona dodaje da ne smatra da je učinila neko veliko delo, već je radila svoj posao.

- Advertisement -

„Vidite, svako bi tako postupio“, prokomentarisala je Irena.

Ono što je zanimljivo je da se ceo slučaj desio na nadvožnjaku iznad auto-puta i da je trebalo urgentno reagovati.

„I ja sam majka i kao i svako uvek me potresu ove situacije. To je prirodna emocija koja ne može da se sakrije“, dodaje skromno Irena.

Njen put do Amerike je splet okolnosti i borba da se istraje i preživi. U Prokuplju je radila kao vaspitačica, a onda je od 1999. godine krenula da se bori za bolji život. Sve do 2005. godine povremeno je bila u Americi. Nije dobro poznavala jezik, a zanimljivo je da je zeleni karton dobila na lutriji, piše portal Prokupljenadlanu.rs.

Prvo je vozila kamion, zatim školski autobus i na kraju, kako se pokazala kao dobar radnik, uspela je da pre dve godinedobije zaposlenje u gradskom saobraćaju, kao vozač autobusa.

„U Srbiji moja sestra čak nije ni vozila. Onda je kada je otišla tamo morala između ostalog i to da nauči. Kada sam video šta je uradio i gledao snimak, plakao sam. Zaista je dirljiva ljudska priča u kojoj je neko meni blizak pokazao humanost i ljudskost“, kazao je za portal Prokupljenadlanu.rs Irenim rođeni brat Dejan Drobnjak.

On objašnjava da je Irena uvek bila borac i humanista. kao vaspitačica u Americi ne može da radi, ali zato je u ovom pooslu kojim se bavi, dostigla sve što se može.

„Život te svemu nauči i sve možeš. A onda kada se izboriš za svoje mesto pod suncem, prirodno je da pomogneš i drugima. Ponosan sam na svoju sestru“, dodao je on.

Zanimljivo je da je dete koje je Irena spasila iz emigranstke poorodice. Rođeno je u Americi, a roditelji mu dolaze iz Mjanmara. Majka je posle porođaja imala post- traumatski sindrom zbog rata, pa kako je rečeno, nije ni primetila da se dete otrglo i nestalo.

Izvor prokupljenadlanu.rs, Infobrif
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...