Doček Nove godine u severnom delu Mitrovice, u ponoć vatromet

219

KOSOVSKA MITROVICA – Na trgu kod spomenika caru Lazaru u severnom delu Kosovske Mitrovice večeras se slavi Nova godina po julijanskom kalendaru uz trubače i pevače Zvezda granda, a u ponoć će biti organizovan vatromet.

Organizator dočeka Nove godine je Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica koji je u podne organizovao i manifestaciju „Ulica otvorenog srca“, kao simbol ljubavi, porodičnog okupljanja, solidarnosti i humanosti.

Predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić rekao je da današnjim okupljanjem žele da pokažu svetu da su Srbi „istrajni, veseli i odlučni“ da traju na prostoru Kosova i Metohije.

„Predsednik Aleksandar Vučić, Kancelarija za Kosovo i Metohiju, Srpska lista i Privremeni organ učiniće sve da svaka porodica i svako dete žive mirno i bezbrižno“, kazao je Spirić i pozvao na slogu, jedinstvo i solidarnost.

U „Ulici otvorenog srca“ bili su otvoreni brojni štandovi na kojima su predstavljeni stari zanati, običaji, narodna kuhinja i proizvodi domaće radinosti.

Decu su zabavljali animatori Hepi trupe iz Beograda.

Sav prihod od prodaje namenjen je za humanitarne svrhe.

U muzičkom delu programa nastupali su članovi Kulturno umetničkog društva „Kosovski božur“, mališani Pretškolske ustanove „Danica Jaramaz“ iz Kosovske Mitrovice, hor „Sveti Sava“, dens grupa David Marković i drugi.

Sa mitrovčanima je danas bio i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić koji je sa sa predsednikom opštine Kosovska Mitrovica Aleksandrom Spirićem i predsednikom Srpske Liste Goranom Rakićem razgovarao o projektima na severu Kosova i Metohije koje će podržati Grad Beograd.

Razgovarali su i o pomoći koja će javna preduzeća pružiti srpskim opštinama na Kosovu i Metohiji.

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...