„Srbija će biti jedna od zemalja sa najoštrijim sankcijama za najteža krivična dela“

163

BEOGRAD – Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas, povodom najavljenog pooštravanja kaznene politike za najteža krivična dela da će Srbija biti jedna od zemalja sa najoštrijim sankcijama za ta krivična dela.

Stefanović je za televiziju „Pink“ rekao da će ministarstva unutrašnjih poslova i pravde u narednih 30 dana pripremiti set izmena zakona u cilju efikasnije borbe protiv kriminala i pooštravanja kaznene politike za najteža krivična dela poput ubistava, pokušaja ubistava, silovanja.

„Tu ćemo koristiti evropska iskustva jer ne želimo da nas bilo ko optuži za kršenje ljudskih prava. Ako nešto postoji u Francuskoj, Engleskoj, Austriji, postojaće i kod nas. I Evropa je na talas kriminala i terorizma reagovala drakonskim pooštravanjem zakona“, kazao je ministar.

Vučić: Doživotna robija za ubice dece, oštrije kazne za silovanje

On je ocenio da nezavisnost sudstva ne može biti alibi da se posao sa procesuiranjem optuženih za najteža krivična dela ne uradi kako treba, posebno, kako je rekao, „ako vidite da postoji maltene volja da se nekome ko je optužen za najteža krivična dela, izriču najblaže kazne“.

„Zamislite kakva je to pravda ako presuda za teška krivična dela stiže za šest, sedam ili osam godina. Zato će ubuduće sudovi imati rok od godinu dana za donošenje presude“, rekao je Stefanović.

Obradović: „Što nisi pooštrio kazne pre 7 godina, Pametni?“

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...