Ministarka: O poboljšanju materijalne situacije trudnica i porodilja „ovih dana“

U budžetu za 2019. godinu planirano više novca za sve mere populacione politike, kaže Slavica Đukić Dejanović

454

VRNJAČKA BANJA – Ministarka bez portfelja Slavica Đukić Dejanović izjavila je da je u budžetu za 2019. godinu planirano da bude više novca za sve mere populacione politike, prenosi RTS.

Ona je danas u selu Vrnjci kod Vrnjačke Banje svečano otvorila renovirani vrtić u koji je Vlada uložila oko šest miliona dinara.

Ministarka je istakla da je veliko zadovoljstvo što su prvi radni dani u 2019. godini počeli porukom iz sela Vrnjci da „selo i grad moraju imati potpuno iste šanse za naše najmlađe žitelje i da želimo da ih bude što više“.

„Samo 13 odsto je dece do 15 godina, što znači nemamo dobru demografsku situaciju, ali jedna kontinuirana borba da se popravi ta situacija i kroz ovakve oblike rada i kroz finansijsku podršku regionu, Raškom okrugu, je išla od Ministarstva i ona je iznosila blizu 38 miliona“, naglasila je Đukić Dejanović.

Ona je podsetila da je prošle godine novac raspodeljen u 61 lokalnoj samoupravi i da je najviše para namenjeno stvaranju boljih uslova u predškolskim ustanovama, parovima početnicima u malom biznisu, stanovanju i popravljanju uslova života porodica.

Ministarka je navela i da će predlog za poboljšanje materijalne situacije trudnica i porodilja ovih dana biti pred poslanicima na izglasavanju.

Izvor RTS
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...