SDS: Umesto krivičnih prijava, ministar Lukač bi morao da kaže ko je ubio Davida Dragičevića

218

BANJALUKA – Srpska demokratska stranka (SDS) saopštila je danas da iza podnošenja krivičnih prijava za navodni državni udar protiv Davora Dragičevića, Draška Stanivukovića i Željka Dabića stoji ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač i da je to nastavak je obračuna i progona onih koji traže samo odgovor na pitanje – ko je ubio Davida Dragičevića.

„Ministar Lukač bi trebalo da zna da nasilnog državnog udara nema bez oružane sile – vojske ili policije… Zato, ukoliko je neko u Republici Srpskoj, kako Lukač tvrdi, pokušao nasilan državni udar radi promene ustavnog poretka i policija sa Lukačem na čelu, kao jedina oružana sila Republike, morala je biti njihov saučesnik“, navodi se u saopštenju.

SDS je upozorila Lukača da je „lažno prijavljivanje krivičnog dela takođe krivično delo i da će neko morati odgovarati zbog ove neviđene zloupotrebe institucija radi vršenja presije i progona“.

„Umesto što se obračunava sa svima onim koji pitaju – ko je ubio Davida Dragičevića, pretvarajući Republiku Srpsku u nedemokratsko i totalitarno društvo, ministar Lukač treba konačno da odgovori na to pitanje i na taj način zaštiti Ustav Republike Srpske i njegova osnovna načela – pravo na život, i vladavinu prava“, ističe se u saopštenju.

Sve dok nema odgovora na to pitanje, naveli su iz SDS-a, „upravo je ministar Lukač taj koji ugrožava Ustav Republike Srpske“.

Policijska uprava Banjaluka saopštila je ranije danas da je podnela Republičkom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv Davora Dragičevia, oca ubijenog mladića Davida Dragičevića, krivičnu prijavu prema kojoj se tereti za „pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja Republike Srpske“.

Osim protiv Davora Dragičevića, krivična prijava je podneta i protiv poslanika Partije demokratskog progresa (PDP) Draška Stanivukovića, kao i člana grupe „Pravda za Davida“ Željka Dabića.

Davor Dragičević je poslednji put viđen 30. decembra prošle godine, posle velikog skupa „Pravda za Davida“ i protestne šetnje ulicama Banjaluke, kada mu se gubi svaki trag.

Stanivuković i Dabić su bili uhapšeni, a potom su pušteni na slobodu.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...