Građani se okupljaju ispred Hrama, stigli iz više gradova Srbije (FOTO)

618

BEOGRAD – Ispred Hrama Svetog Save na Vračaru okupilo se već više stotina ljudi, koji su spremni za doček Vladimira Putina.

Prostor oko Hrama je ograđen, a čuvari kod ograda ne puštaju sve da priđu.

Za građane ulaz je omogućen samo sa strane Bulevara oslobođenja i na jednom mestu sa strane, javlja reporter Danasa.

Prodaju se značke sa likom Putina, ruske kape, zastave, kačketi sa natpisima „Rusija“.

Veliki broj autobusa, različitih registarskih tablica parkiran je duž Ulice kneza Miloša i Nemanjine.

 

Foto: Infobrif 

Na autobusima su slike ruskog i srpskog predsednika Vladimira Putina i Aleksandra Vučića.

U više gradova širom zemlje u organizaciju putovanja u Beograd na doček ruskog predsednika Vladimira Putina uključili su se i organi lokalne samouprave i opštinski odbori vladajućih stranaka.

Zvanično, doček predsednika Rusije ispred Hrama Svetog Save u Beogradu organizuje Udruženje „Centar za razvoj Beograda“.

Građani Niša će organizovano, sa najmanje 50 autobusa, stići u Beograd na doček Putina, saznaje agencija Beta iz više izvora, a organizovano će krenuti i članovi i simpatizeri Srpske napredne stranke iz svih opština na području Nišavskog upravnog okruga, ali i zaposleni u tamošnjim javnim preduzećima i ustanovama.

Foto: Infobrif

Gradski odbor SNS pozivao je građane Vranja nekoliko dana pred dolazak predsednika Rusije Vladimira Putina da se jave tom odboru ukoliko žele da putuju u Beograd.

Poziv građanima bio je upućen preko lokalnih medija, a svako ko je bio zainteresovan mogao je da se, za besplatan i organizovan prevoz iz Vranja, javi na broj telefona koji je u ovom pozivu objavljen.

Iz Kruševca je tokom prepodneva, prema nezvaničnim informacijama, put Beograda, na doček Putina krenulo 50-tak autobusa.

Na doček Putina iz Čačka u Beograd krenuće oko 20 autobusa, a iz Vršca je planirano 11 autobusa. Šest autobusa krenulo je iz Lučana, a među putnicima su radnici vojne fabrike „Milan Blagojević“ iz Lučana, zaposleni u opštinskoj upravi i u javnim preduzećima.

Načelnica Šumadijskog upravnog okruga i funkcioner Srpske napredne stranke Biljana Stošić Ilić rekla je da se u Kragujevcu narod sam organizovao za odlazak u Beograd na skup na kojem će govoriti Putin.

Ona je agenciji Beta rekla da svi koji žele mogu da idu za Beograd, kao i da je taj odlazak „spontan i na dobrovoljnoj osnovi“.

I funkcioner SPS-a u Kragujevcu i član Gradskog veća Zoran Prokić je rekao je odlazak građana u Beograd spontan i da se SPS nije uključivao u organizaciju.

I oko 200 građana Novog Pazara prisustvovaće dočeku organizovanom u Beogradu u čast predsednika Rusije Vladimira Putina, nezvanično saznaje radio Sto plus.

Predstavnici Srpske napredne stranke pozivaju pristalice i putem društvenih mreža da dočekaju Putina i „šetaju za pristojnu i normalnu Srbiju koja ume da ceni prijatelje“.

Putin bi oko 18 časova trebalo da obiđe hram sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, gde će ih dočekati srpski patrijarh Irinej.

Izvor Danas, N1
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...