Počeli protesti u Čačku: „Prvo operite obraz, pa onda…“ (FOTO, VIDEO)

U Čačku je večeras održan prvi protestni skup "Jedan od pet miliona"

410

ČAČAK – Više od hiljadu građana učestvovalo je večeras na prvom protestu „Jedan od pet miliona“ u Čačku, koji su organizovali čačanski studenti koji studiraju u Beogradu.

Protest je počeo u 18 časova, a nakon okupljanja i protestne šetnje završen je u 18.45 časova.

Protest je prošao bez incidenata i bez stranačkih obeležja. Na protestu se mogla videti samo jedna zastava Srbije.

Sa ozvučenja je emitovana muzika grupe Goblini „Ima nas gomila“ i Partibrejkersa „Hoću da znam“.

Na protestu je govorio samo student Fakulteta političkih nauka Radiša Ćeriman, jedan od organizatora protesta.

Gepostet von 1од5милиона Чачак – 1od5miliona Čačak am Freitag, 18. Januar 2019

„Hvala što ste došli u ovolikom broju, da pokažemo da se Čačak ne boji ove vlasti kao što se nije bojao ni prethodnih. Godinama obećavaju promene a jedino što se promenilo je njihov boljitak u njihovim novčanicima. Mi studenti iz Čačka koji studiramo u drugim gradovima želimo da se nakon studija vratimo u Čačak, ali to neće biti moguće dok su oni na vlasti“, rekao je Ćeriman.

On je kazao da su zahtevi sa protesta fer i pošteni izbori, slobodna medijska scena, zaustavljanje nasilja, otkrivanje nalogodavaca za ubistvo Olivera Ivanovića i nalogodavaca pokušaja ubistva lidera Levice Borka Stefanovića.

Ćeriman je dodao da su zahtevi protesta lokalnim vlastima u Čačku da se zaustavi odliv mozgova iz Čačka i spreči zagađivanje reke Zapadna Morava.

Nakon okupljanja kod spomenika vojvodi Stepi Stepanoviću u centru grada, okupljeni su prošetali centralnim gradskim ulicama sa velikim transparentom koji su nosili na početku kolone „Čačak bez straha. 1 od 5 miliona“.

Kolonu su predvodili studenti i građani koji su nosili transparente „Buna protiv dahija“, „Aki je malo nervozan“, „Pravda za Davida“, „Uhapsite urbanističku mafiju“, „Vratite nam bioskop“, „Počelo je. 1 od 5 miliona“.

Dok su prolazili pored zgrade lokalne samouprave, sedišta Moravičkog okruga i prostorija Srpske napredne stranke, učesnici protesta su uz zvuke pištaljki, truba i doboš, uzvikivali „Ua“, „Lopovi“, „Vučiću lopove“.

Ćeriman je ispred ulaznih vrata na zgradi lokalne samouprave ostavio transparent na kome je pisalo „Prvo operite obraz, pa onda Moravu“.

Među okupljenim građanima koji su protestovali bili su i predstavnici opozicionih stranaka Dveri, Nove Srbije, Demokratske stranke, grupe građana „Za napredniji Čačak“, Dosta je bilo, Socijaldemokratske stranke, Pokreta srpske omladine.

Među njima su bili i lideri Nove Srbije i Dveri Velimir Ilić i Boško Obradović.

Na protest u Čačak došla je i grupa građana iz Gornjeg Milanovca i Lučana.

Grupa meštana iz sela Bresnica došla je organizovano na protest i nosili su transparent „Bresnička flota“, aludirajući na probleme koje imaju sa vodosnabdevanjem.

Na kraju protestne šetnje, okupljenima se ponovo obratio jedan od organizatora student Ćeriman koji ih je pozvao da sledećeg petka ponovo dođu na protest ispred Stepinog spomenika.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...