Živković „objasnio“ razliku između Vučića i Slobodana Miloševića

Predsednik Nove stranke komentarisao i posetu Vladimira Putina Beogradu

1.122

BEOGRAD – Predsednik Nove stranke Zoran Živković izjavio je danas da bi za Srbiju bilo bolje da Jugoslavija nije ni postojala, jer je bila sagrađena na lošim temeljima, te je stoga njen raspad bio logičan, uz svaku osudu događaja koji su usledili.

On je u Tuzli na tribini „Odnosi između zemalja bivše Jugoslavije u aktuelnim geopolitičkim kretanjima u svetu“ rekao da su, nažalost, ratovi i njihova posledica bili ti koji su obeležili dalji razvoj odnosa među zemljama bivše Jugoslavije i da je potom „najgori društveni i politički talog preuzeo odgovornost za novonastale države“.

„Srbija, kao najveća zemlja, ima i najveću odgovornost za dešavanja na prostorima ex-YU, ali krivi su i Brisel i Vašington zbog podrške režimima na čijem su čelu ili ratni zločinci ili ratni huškači. Ne treba strane sile da nam uređuju države, to je naš posao, ali isto tako ne treba ni da podržavaju pomenute režime“, rekao je Živković, a prenosi Nova stranka.

Govoreći od odnosu zemalja bivše Jugoslavije, on je rekao da postoji obaveza svih da se stvori harmonija na Balkanu zarad budućih generacija.

„Živeli smo zajedno, znamo se, znamo jedni drugima i dobre i loše strane, te stoga možemo i imamo obavezu da stvorimo harmoniju na Balkanu zarad budućih generacija“, rekao je Živković.

On je govoreći o predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću rekao da je razlika između Slobodana Miloševića i Vučića, pre svega, u tome što je „prvi bio lud, ali hrabar, dok je potonji lud, a kukavica, čime i predstavlja nešto manju opasnost“.

Na pitanje kako komentariše jučerašnju posetu ruskog predsednika Vladimira Putina Beogradu, Živković je ocenio da je „Vučić isprva želeo da bude kao Šešelj, da bi mu potom uzor bio Milošević, ali kada je shvatio da on nije dobro prošao, okrenuo se modelu Josipa Broza Tita“.

„Putin je još 2011. godine vlastima u Srbiji rekao da im je naša zemlja interesantna samo kada smeta Zapadu“, rekao je Živković.

Skup je sazvan u organizaciji Kluba Polilog.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...