Dačić: Ja sam rekao u ponedeljak, a oni već objavili

Šef srpske diplomatije o najnovijem povlačenju nezavisnosti Kosova

270

BEOGRAD – Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da ne može ni da potvrdi ni da demantuje da li je pacifička država Palau povukla priznanje nezavisnosti Kosova, kao i da do ponedeljka neće govoriti koja je to 13. zemlja povukla priznanje.

„Predstavnik te zemlje doći će u Beograd i zato sada neću da govorim o tome. Ja sam rekao da ću u ponedeljak (21. januara) objaviti koja je zemlja povukla priznanje. Sigurno je da će 13. zemlja to objaviti. Neka razmišljaju u Prištini o tome“, rekao je Dačić za RTS.

Govoreći o tome što je prištinski Klajn Kosov objavio da je Palau povukla priznanje, Dačić je rekao da je zanimljiva pojava da sada prištinski mediji sami objavljuju koja je zemlja povukla priznanje.

„Imamo zanimljivu pojavu, da kosovski mediji sami objavljuju i najavljuju ko će povući priznanje, što se kosi s tim da su govorili da lažemo. Ministarstvo spoljnih poslova tzv. Kosova je demantovalo to, ali to nije smetalo Pacoliju da juče pošalje pismo predsedniku Palaua, u kom izražava čuđenje što će se to desiti“, rekao je Ivica Dačić gostujući u Dnevniku RTS-a.

On je dodao da su prilikom posete Beogradu i predsednik Rusije Vladimir Putin i šef diplomatije Sergej Lavrov rekli da su iznenađeni koliko je zemalja Srbija uspela da privuče na svoju stranu.

Izvor RTS
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...