Komšić: Za NATO ne treba Dodikova saglasnost

180

SARAJEVO – Član Predsedništva BiH Željko Komšić izjavio je da se predsedavajući Predsedništva Milorad Dodik u ovom trenutku ne može nagovoriti da prihvati put ka NATO, ali tvrdi da su odluke već donete i da „praktično ne treba Dodikova saglasnost za NATO“, prenosi klix.ba.

Komšić je za HRT rekao i da Dodiku može da kaže, ali da to još nije učinio, ali da ne znači da neće.

Gostujuci u emisiji „Nedjeljom u dva“ na HRT-u, on je u više navrata ispravljao voditelja emisije da nije hrvatski član Predsedništva već član Predsedništva iz reda hrvatskog naroda. On je podvukao da u Predsedništvu predstavlja i Hrvate i Bošnjake i Srbe i sve građane.

Odgovarajući na pitanja oko odnosa BiH i Hrvatske, Komšić je kazao da ima problema koji se tiču granice, kao i gradnje Pelješkog mosta.

Naveo je da je BiH Hrvatskoj vratila imovinu, dok Hrvatska to nije učinila.

„Voleo bih da predsednica Hrvatske bude svesna da u Sarajevu postoje partneri i da računa da je u Sarajevu dobrodošla i da postoji spremnost da se stvari reše“, rekao je Komšić.

Voditelja je zanimalo zašto su Hrvati u FBiH neravnopravni.

„Hrvati imaju trećinu vlasti na nivou države, a polovinu vlasti u Federaciji BiH. Mogu u klubu Hrvata Doma naroda blokirati sve u FBiH“, odgovorio je Komšić.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...