Novi vlasnik isplatio otpremnine zaposlenima u PKB-u

222

BEOGRAD – Kompanija „Al Dahra Srbija“, koja je krajem prošle godine postala vlasnik dela nekadašnjeg PKB-a, isplatila je svim zaposlenima u tom preduzeću 450 evra po godini staža.

U narednom periodu, kaže za Tanjug predsednik Samostalnog sindikata „Al Dahra Srbija“ Milisav Ðorđević, biće pokrenuta inicijativa u vezi sa pregovorima o kolektivnom ugovoru.

„Svim zaposlenima isplaćene su otpremnine od 450 evra po godini staža i svi smo zaposleni na određeno vreme ugovorima u trajanju od pet meseci. Na žalost, zapošljavanje na određeno je unelo neizvesnost među zaposlene. Ipak, ispunjeni su svi načelni dogovori postignuti pred privatizaciju“, kaže Ðorđević.

Na pitanje Tanjuga da li su radnicima plate redove i da li su na istom nivou kao pre privatizacije, Ðorđević kaže da su plate koje isplaćuje „Al Dahra“ umanjene samo za iznos minulog rada, jer, kaže, zakonskog osnova da taj iznos isplaćuje novi poslodavac, nema.

Ðorđević kaže da je novi poslodavac ispoštovao sve načelne dogovore prilikom privatizacije i najavljuje da će po završetku procesa potvrđivanja reprezentativnosti sindikata pokrenuti inicijativu za pregovore o kolektivnom ugovoru.

„Al Dahra“ je krajem prošle godine postala vlasnik dela nekadašnjeg PKB-a za 105 miliona evra.

PKB je 14. decembra prošle godine platila Gradu Beogradu celokupan osnovni dug na ime poreza na imovinu koji godinama nije plaćan u visini od 719.525.041,34 dinara.

Grad Beograd je 4. januara sa kompanijom PKB potpisao sporazum o odlaganju plaćanja preostalog duga u iznosu od 198.920.081,16 dinara, koji se odnosi na neplaćene kamate.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...